Home > #Hoofdnieuws > De ideale wereld

De ideale wereld

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Althans, voor Hamilton. De Brit verzilverde zonder veel problemen zijn record polepositie en ging aan de haal met zijn 61ste overwinning, de 8ste van het seizoen. De belangrijkste gebeurtenis zagen we al in ronde 4 gebeuren. Sebastian Vettel kon met de Ferrari het tempo niet bijhouden in de beginfases van de race en tot consternatie van de fans van het Italiaanse merk werd de Duitser binnengeroepen in de 4de ronde….opgave.

Dat betekende een vrijgeleide voor Lewis Hamilton, niet enkel voor deze Grand Prix zege, maar hoogstwaarschijnlijk ook voor het kampioenschap. Er moeten, met 59 punten voorsprong van Hamilton op Vettel en nog maximaal 100 punten te verdienen, nu al wel zeer gekke dingen gebeuren willen Vettel en Ferrari nog aanspraak kunnen maken op de kroon in 2017.

Voor het overige werd de Japanse Grand Prix een redelijk saaie bedoening. Max Verstappen en Red Bull leken nooit bij machte om Hamilton in regel te komen bedreigen. Maar zoals steeds bleef onze noorderbuur aanklampen en hopen. Maar Hamilton bleef foutloos. Ricciardo zorgde voor een tweede opeenvolgende dubbelpodium voor Red Bull. De inhaalmaneuvers in de race beperkten zich grotendeels tot een potje DRS-hoppen en de logica werd binnen de rangschikking gerespecteerd met Bottas op de 4de plaats, voor Raikkonen en beide Force India’s, Ocon voor Perez.

Slecht rapport voor Stoffel Vandoorne?

McLaren weerlegde vanmorgen de kritieken van gisteren. Stoffel in Q2 laten was een doelbewuste tactiek want met Alonso en Raikkonen met gridstraffen was een top10 positie al binnen en bovendien genoot Vandoorne van een vrije tactiek en bandenkeuze. Alles zag er dus goed uit. Bij de start liet Stoffel zich naar de buitenkant bocht dwingen. “Geraakt door de Ferrari”, meldde hij. Een tripje over het gras zette hem…in voorlaatste positie en achter Alonso. Schade was er niet maar Vandoorne kon de hele race geen vuist meer maken, onderging de wet van zijn teamgenoot en eindigde op een troosteloze 14de plaats. De euforie van twee opeenvolgende puntenplaatsen moet dus wat getemperd worden, zeker als ene Alonso vanuit de laatste plaats mlet Massa nog het duel kon aangaan voor het laatste punt. Een strijd die Massa trouwens won.

Nu gaat het dus naar Austin. Voor Stoffel opnieuw een onbekende piste. Geven we nog mee dat Carlos Sainz zich bij Renault al inkocht voor dit seizoen. Palmer verlaat de F1 en hoogstwaarschijnlijk komt Daniil Kvyat zijn plaatsje terug opeisen bij Toro Rosso.

En Hamilton, die heeft nog 4 Grote Prijzen om zijn persoonlijke recordboek aan te vullen voor hij de titel 2017 er onderaan zal bijschrijven. Bij Ferrari is het afwachten wiens hoofd er zal rollen….

(foto: MercedesAMGf1 / Mclaren)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?