Home > #Hoofdnieuws > Stoffel 10de in FP1, voor de regen…

Stoffel 10de in FP1, voor de regen…

In de eerste vrije training in van de F1 in Japan zagen we een krachtmeting tussen de drie topteams. Sebastian Vettel (Ferrari) toonde dat hij nog steeds een ernstige titelkandidaat is met een 1:29.166, voor de Mercedes van Lewis Hamilton (1:29.377). Violgden dan Daniel Ricciardo (Red Bull/Renault 1:29.541), Kimi Raikkonen (Ferrari 1:29.638), Valtteri Bottas (Mercedes 1:30.151) en Max Verstappen (Red Bull/Renault 1:30.762) en daarmee is de strijd om de pikorde in volle gang. Stoffel Vandoorne werkte veel aan de setup van de wagen en kon een 10de plaats bezetten met een tijd van 1:31.202 in een sessie die regelmatig onderbroken werd door rode vlag incidenten. En daarmee deed hij het opnieuw beter dan Alonso, uiteindelijk 12de in 1:31.235

Slechts enkele rijders zetten een tijd in de tweede sessie, die helemaal werd ondergeregend. “Het viel nog mee, we hebben al in slechtere omstandigheden gereden”, vertelde Stoffel Vandoorne over de team radio. Hij reed in de sessie met een testopstelling op de wagen. Na het verzamelen van de gegevens riep McLaren veiligheidshalve de wagens binnen. Hamilton zette in de Mercedes een 1:48.719 Enkel Force India en Williams zetten nog tijden. En Stoffel…die ging dan maar met de bootjes spelen.

foto: mclaren

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?