Home > #Hoofdnieuws > Finales BK en VAS Rallycross op het Duivelsbergcircuit

Finales BK en VAS Rallycross op het Duivelsbergcircuit

Volgend weekend worden op zaterdag (VAS) en zondag (BK) de  laatste titels in het kader van het VAS en BK Rallycross verdeeld, en dat op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. De regionale rijders beginnen er op zaterdag aan om 8u30 en op zondag nemen de nationale rijders het over, ook vanaf 8u30. Wat het regionale kampioenschap betreft vindt u hier een uitgebreide voorbeschouwing, daar is er nog één kampioen aan te duiden, met name in de klasse B of plus 1600cc-klasse.

Nationaal is enkel Steve Volders reeds zeker van de titel, en dat in de klasse Supernationals onder 2 liter. Die wist, met uitzondering van de septemberwedstrijd, telkens de volle puntenpot te scoren met zijn Ford Fiesta en wil zeker proberen het seizoen af te sluiten met een klinkende overwinning. Kurt Lambers, Nick Neyens en Bart Coninx zullen hier onder elkaar uitmaken wie vice-kampioen wordt in deze klasse.

We krijgen net als in september opnieuw Supercars te zien. Jochen Coox (VW Polo), Jos Jansen (Ford Focus) en Wil Teurlings (Volvo) zullen alle drie starten, maar het moet erg vreemd lopen mocht Coox, die zes punten voorsprong heeft op Jansen, nog naast de titel grijpen. Ook de Duitser Andreas Steffen wilde na september opnieuw deelnemen maar na een dispuut met BORA lijkt het erop dat Steffen dan toch de wedstrijd aan zich voorbij laat gaan.

Bij de Supernationals boven 2000cc komt Kristof Bex (Volvo) met 8 puntjes voorsprong op merkgenoot Luc Maris naar de laatste wedstrijd va, het seizoen. Bij winst van Maris is Bex verplicht in de top vijf te eindigen komende zondag. Voor Bert Bosmans, Stephanie Van Lingen, Stefan, Dave Cuynen en Tom Meeusen rest er de strijd om het brons.

Het spannendst wordt het in de klasse Super1600. Hier is het deelnemersveld reeds het hele seizoen erg aan elkaar gewaagd. Davy Van Den Branden (Citroën) mag dan wel leider zijn sinds september, met slechts één puntje voorsprong op Steve Otzer (Citroën Saxo) kan Van Den Branden moeilijk op zijn lauweren rusten. En Dennis Remans heeftt met zijn Ford Fiesta slechts  drie puntjes achterstand. Mathematisch kan het ook nog voor Yves Teelen, Nick Vanalken en Joel Strackx maar dan zou het leidende trio amper punten mogen scoren.

Verder is er ook de ontknoping bij de SRX-cup van Ssangyong waar Loris Cencetti Jr een voorsprong van 9 punten telt op Guillaume De Ridder. Die laatste heeft ondertussen heel wat ervaring opgebouwd op internationaal vlak in RX2 en zal in november ons land vertegenwoordigen in Zuid-Afrika.

Ingrediënten genoeg dus voor een flinke portie actie. U komt toch ook?

(bron persdienst BRCV, foto J Dingenen)

You may also like
Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross: Mettet sloot het seizoen af
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit