Home > #Hoofdnieuws > IGTC: Bathurst opent seizoen

IGTC: Bathurst opent seizoen

Dit weekend start in het Australische Bathurst, op een goede 200 kilometer ten westen van Sydney, het officieuze WK voor GT3-wagens of de Intercontinental GT Challenge. Het kampioenschap telt vijf mythische wedstrijden, waaronder de 24 Uur van Spa, nog steeds de scherprechter van het kampioenschap. De wedstrijd heeft overigens niet te lijden onder de bosbranden die Australië geteisterd hebben.

Foto ©: SRO – IGTC

De IGTC is ondertussen een vaste waarde geworden en voor de editie 2020 hebben acht merken zich voor het volledige seizoen geëngageerd: Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Honda, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche. Ferrari zien we ook regelmatig terug, naast Nissan en McLaren die race per race gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Uiteraard vinden we bij de diverse merken de top van de GT-racerij, waaronder ook enkele Belgen, zoals Dries en Laurens Vanthoor, Frederic Vervisch en Maxime Soulet, naast Maxime Martin, Bertrand Baguette (niet in Bathurst)… Er starten zondag 39 wagens, waaronder ook enkele GT4 en Marc Cars. De deelnemerslijst vindt u hier.

De eerste wedstrijd van het seizoen start zondag om 5u45 plaatselijke tijd en met een tijdsverschil van 10 uur, zal het hier dus 19u45 op zaterdagavond zijn. Het volledige tijdschema vindt u hier.

You may also like
IGTC Kyalami: WRT pakt de dubbel
IGTC Kyalami: Mercedes op pole, WRT op twee en drie
In een notendop: DTM en IGTC
IGTC Kyalami: Vanthoor topt eerste vrije sessie