Home > #Hoofdnieuws > Laatste kans voor Neuville?

Laatste kans voor Neuville?

Het WK Rally begint aan zijn eindspurt, met in de buurt van Barcelona de 11de van 13 WK-manches. Wat volgen zijn nog Wales en Australië. De eindstrijd om de WK-titel gaat tussen drie rijders: Sébastien Ogier (177 punten – Ford), Thierry Neuville (160 – Hyundai) en Ott Tänak (144 – Ford). Met nog 90 punten te verdienen, zijn zij de drie titelkandidaten bij uitstek.

Even het geheugen opfrissen: tijdens de laatste WK-proef, eind augustus in Duitsland, verspeelde Thierry Neuville de leiding in het WK na een wat bizar incident, waarbij een wiel afbrak. Sébastien Ogier deed wat hij moest doen, reed naar een podium en werd weer WK-leider. Het gevolg is duidelijk, Neuville telt nu 17 punten minder dan de Fransman Ogier en kan zich geen enkele misstap meer veroorloven als hij niet voor de derde maal vicewereldkampioen wil worden.

Neuville weet dat ook: “We gaan de cruciale fase van het seizoen in, en vanaf nu moeten we op het podium eindigen of winnen en dat in de drie resterende wedstrijden. Volgens mij hebben we alle drie nog kans op de wereldtitel, en Spanje wordt een echt moeilijke rally, want het is de enige wedstrijd waar we zowel op onverhard als op asfalt rijden. Iedereen is na de lange zomerpauze enorm gemotiveerd en we gaan een schitterende wedstrijd tegemoet.”

De rally van Spanje start vrijdagochtend, telt 19 proeven en het verdict kennen we zondag net na de middag.