Home > F1 > Gasly vervangt Kvyat

Gasly vervangt Kvyat

Pierre Gasly rijdt de volgende Grand Prix alvast bij Toro Rosso. Het lijkt erop dat Daniil Kvyat dan toch uiteindelijk richting reservebank wordt geduwd door Red Bull. De ontstuimige Rus werd al verkast naar Toro Rosso toen Max Verstappen zijn plaats innam bij Red Bull, en nu moet hij plaats ruimen voor Pierre Gasly.

De jonge Fransman, regerend GP2 kampioen, is de laatste weken in goede doen. Hij moest net als Stoffel Vandoorne een jaar in de wachtkamer van de Japanse Super Formula, waar hij de afgelopen wedstrijden twee zeges en een tweede plaats haalde. Dat zette hem op de radar van de teambazen, temeer daar Kvyat de flaters blijft opstapelen sedert enige races.

De kogel is dus nu door de kerk. Gasly in, Kvyat out. “Voor een divers aantal redenen, soms zijn eigen fout en soms waren hettechnische problemen, toonde Daniil Kvyat nog niet zijn ware potentieel dit seizoen. En daarom laten we hem de komende races aan de kant“, maakte teambaas Franz Tost bekend. “Het geeft ons de kans omo Pieere Gasly te evalueren over een volledig raceweekend.

(foto:redbull)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?