Home > #Hoofdnieuws > Weer knappe zege voor Hamilton, Vandoorne zet beste prestatie van het seizoen neer

Weer knappe zege voor Hamilton, Vandoorne zet beste prestatie van het seizoen neer

Lewis Hamilton heeft de GP van Singapore gewonnen. Hij eindigt voor Ricciardo en Bottas. De Brit startte op P5, maar een crash bij de start elimineerde drie wagens uit de top 4, waardoor Hamilton voor Ricciardo de race onophoudelijk kon leiden. Stoffel Vandoorne kon ook profiteren van het incident en pakt 6 punten voor McLaren met zijn zevende plaats, dat maakt de GP van Singapore zijn beste van het hele seizoen.

Drama voor Ferrari: Sebastian Vettel kon vanaf de pole vertrekken, maar was onmiddellijk out na een botsing met Raikkonen (Ferrari) en Verstappen (Red Bull) die hun race ook moesten staken. Voor de WK-stand betekent dat niet veel goeds voor de Spanjaard, die slechts drie punten achter stond op Lewis Hamilton. Vettel pakt geen punten, Hamilton wint, pakt 25 punten en staat nu 28 punten voor op zijn grootste titelconcurrent.

Opmerkelijk is Jolyon Palmer, die net voor Stoffel is geëindigd op de zesde plaats, de Brit verzamelt hiermee zijn eerste punten van het seizoen voor Renault.

Met nog zes races te gaan, gaat het gevecht om de WK-titel vooral nog tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De volgende afspraak is over twee weken in Maleisië.

Foto: © Mercedes AMG F1

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?