Home > F1 > Wisselvalligheid troef in Maleisië

Wisselvalligheid troef in Maleisië

De vrije trainingen in Maleisië begonnen voor de F1 in de regen. Dat was natuurlijk het uitgelezen strijdperk voor Max Verstappen, met 1:48.962 een 8/10de seconde sneller dan zijn Red Bull teamgenoot Ricciardo en een verrassend snelle Alonso. In de namiddag droogde het circuit op en was het de beurt aan de grote kanonnen. Ferrari zette dadelijk de bakens uit en ging als enige in de 1:31 tijdenvork, met Vettel (1:31.261) voor Raikkonen (1:31.865). De beide Red Bulls volgden binnen de 1/10de seconde met Ricciardo deze keer voor Verstappen en Alonso stuntte opnieuw met een 5de tijd. De sessie werd ontsierd door een zware crash van Grosjean. Voor de Haas rijder liep het gelukkig goed af.

Stoffel Vandoorne realiseerde een 12de tijd (1:53.771) in de eerste sessie en een 13de (1:33.673) in de tweede sessie. Hij bleef daarmee steeds een twee à drie seconden van de toptijden en relatief ver achter zijn teamgenoot Alonso die een 3de en 5de tijd zette met respectievelijk 1:50.597 en 1:32.564.

Vanmorgen was het moeilijk met de natte weersomstandigheden. De baan lag er tamelijk glad bij. Niemand reed echt veel rondes want iedereen wilde zijn banden sparen. Voor de rest van het weekend ziet het weer er wat onvoorspelbaar uit, dus moeten we omzichtig omspringen met de regenbanden“, aldus Vandoorne.
In de namiddag werd de sessie onderbroken door de crash van Grosjean. Dat betekent dat we minder tijd op de baan hadden en dus nog geen zicht hebben op ons ritme over langere afstanden. We deden nog enkele korte setup wijzigingen. Fernando en ik gebruikten diverse soorten van ondervloer. Er was van de ene maar één set voorradig en die gebruikte Fernando vandaag. OP het eerste zicht lijkt het een stap vooruit. Hopelijk krijgen we morgen wat stabieler weer zodat we de snelheid er kunnen in krijgen.

Debutant Pierre Gasly bracht het er bij Toro Rosso uitermate goed vanaf met een 9de tijd in sessie 1, 1:52.380, en een 15de tijd (1:34.043) in de tweede sessie. In de eerste sessie reden nog een aantal reserverijders met Sergey Sirotkin (10de in de Renault met 1’53″521), Sean Gelael (14de in de Toro Rosso met 1’54″610) en het lang verwachte debuut van Charles Leclerc (16de in de Sauber Ferrari met 1’55″280)

(foto: mclaren)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?