Home > Circuit > Aragon: Marquez mist, Vinales scoort, Rossi verbaast

Aragon: Marquez mist, Vinales scoort, Rossi verbaast

Een uitermate boeiende kwalificatiesessie in Aragon. Jorge Lorenzo op de Ducati en Marc Marquez op de Honda gaven elkaar geen strobreed toe in de Q2. Lorenzo diende daartoe wel de horde te nemen van een Q1 sessie, waarin hij de besttijd zette en samen met Johann Zarco (Yamaha) doorging. Daarna leek Marquez het verloop van de sessie te beheersen maar met amper tweeëneenhalve minuut op de klok ging Marquez onderuit. Het sein voor Lorenzo om gelijk de top van de lijsten te bezetten. Echter, het was Valentino Rossi die verraste met een toptijd voor de Yamaha en even de voorlopige pole in handen had tot ploeggenoot Maverick Vinales die overnam. Vinales dus met 1’47″635 op zijn tweede opeenvolgende pole, een tiende beter dan Lorenzo en 18 honderdsten beter dan Rossi, die dus morgen wel op de eerste rij start, goed drie weken na zijn val en beenbreuk in Italië. Marquez moest tevreden zijn met een 5de startplek, drie tienden achter de poleman.

In Moto2 ging de pole naar de Portugees Miguel Oliveira (Bull KTM), voor Mattia Pasini (Italtrans Kalex) en de rijders van het Belgische Kalexteam EG 0,0 Marc VDS, met Alex Marquez voor puntenleider Franco Morbidelli. Onze landgenoot Xavier Simeon (Tasca Racing Kalex) start als 21ste.

Een rommelige eindfase van de kwalificaties in Moto3, waar weeral meerdere rijders bij elkaar troepten en probeerden zo voordeel te halen uit de slipstream. Maar een valpartij schakelde meerdere kanshebbers uit (waaronder puntenleider Joan Mir en poleman Martin). Uiteindelijk zagen we een Spaanse pole met Jorge Martin op de Honda van Del Conca Gresini, voor Bastianinni en Canet met de Estrella Galicia Honda’s. Klassementsleider Joan Mir (Leopard Racing Honda) vertrekt als 6de.

(foto: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…