Home > Circuit > Lessennes-Lémeret op pole in TCR Benelux

Lessennes-Lémeret op pole in TCR Benelux

Na afloop van de kwalificaties (waarbij het gemiddelde van de twee snelste tijden per auto in aanmerking wordt genomen) bleek de Honda Civic TCR het duo Benjamin Lessennes-Stéphane Lémeret de snelste formatie en het Boutsen Ginion Racing bevestigde meteen dat puntenleider Lessennes ook de start voor zijn rekening neemt van de Qualifying Long Race, die op zondag 24 september om 9u20 wordt betwist.

In de strijd om de titel wisten Aurélien Comte-Kevin Abbring (Peugeot 308 Cup DG Sport) en Maxime Potty-Mathieu Detry (VW Golf GTI TCR Team WRT) zich goed te plaatsen, vermits zij op 2de en 3de posities starten.

De uitslag van de kwalificaties en de minieme verschillen – alle auto’s eindigden binnen dezelfde seconde – tonen nogmaals het zeer hoge niveau van TCR Benelux en dat belooft voor de deur-aan-deur gevechten op het scherp van de snee in de vijf races die op het programma staan!

Hoewel pas 8ste op de grid – het gevolg van een  niet optimale set-up – , blijven Guillaume Mondron-Giacomo Altoé in de Delahaye Racing-VW Golf GTI TCR toch zéér dicht in de buurt van titelrivalen.

Afspraak op zondag 24 september voor de vijf achtereenvolgende races in TCR Benelux. Om 9u20 beginnen de rijders aan de Qualifying Long Race. Vervolgens is er Sprint Race 1 om 12u45, met daaropvolgend Sprint 2. Sprints Race 3 en 4 volgen om 16u50.

Uitslag: 1. Lemeret-Lessennes, Honda Civic TCR, 1.04.991; 2. Comte-Abbring, Peugeot 308 Cup, 1.05.327; 3. Potty-Detry, VW Golf GTI TCR, 1.05.491; 4. Meijer-Morien, Audi RS3 LMS, 1.05.675; 5. De Kimpe, VW Golf GTI TCR, 1.05.691; 6. Dejonghe-Dupont, SEAT Léon TCR, 1.05.853; 7. Donniacuo-Van de Poele, Audi RS3 LMS, 1.05.978; 8. Mondron G.-Altoè, VW Golf GTI TCR, 1.05.990 (*)
(*) in het vet de namen van de coureurs die de start nemen in Qualifying Long Race.