Home > #Hoofdnieuws > 3 vragen aan Gilles Magnus en Max Defourny

3 vragen aan Gilles Magnus en Max Defourny

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De 18-jarige Gilles Magnus strijdt om de titel in de Formula Renault NEC. Hij won deze ochtend de eerste race op het circuit van Spa-Francorchamps en staat nu op de eerste plaats in het kampioenschap. Max Defourny reed dezelfde race mee en kon eindigen op de vierde plaats in de Formula Renault Eurocup. In dat kampioenschap staat hij op de vierde plaats. Wij spraken met deze twee jonge Belgische talenten.

Foto’s © Evers Media, FR Eurocup

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/20170513114911-ddc38431-e1499026342729.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/ASN_NEC_SR-0920-e1502108427295.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Ben je tevreden over dit seizoen?

Gilles Magnus: “Ja. Op een paar stomme kleine foutjes na is mijn seizoen al redelijk goed geweest. Ik sta nu ook aan de leiding van de NEC dus ik heb zeker niet te klagen!”

Max Defourny: “Het is een seizoen geweest met veel ups en downs. Over het algemeen ben ik teleurgesteld, omdat ik het vorig jaar beter deed (vorig jaar 3e, momenteel 4e in het kampioenschap). We hebben enkele problemen gehad met de wagen en die zijn nog steeds niet allemaal opgelost.”

Wat is er gebeurd bij de race van deze ochtend?

Gilles Magnus: “Er was mist, dus de race is geannuleerd. Ik vind het belachelijk, we hadden gewoon kunnen racen ondanks de weersomstandigheden. Het is de meest bizarre zege van mijn leven.” 

Max Defourny: “Ik werd vierde vanochtend, maar dat had eigenlijk beter gekund. Mocht het een normale race geweest zijn, zat een derde plaats er zeker in, want Sacha (Fenestraz, finishte eerste) had problemen met zijn motor. Als de race niet gereden kon worden volgens de organisatie, hadden ze ons niet moeten laten starten vind ik.”

Wat hoop je nog te bereiken in de toekomst?

Gilles Magnus: “Momenteel wil ik me focussen op de race van 15u00 vandaag, die moet ik uitrijden om punten te pakken zodat ik uiteindelijk het kampioenschap kan winnen. Voor volgend seizoen weet ik nog niet goed wat er gaat gebeuren, maar ik hoop deel te kunnen nemen aan de Eurocup met hetzelfde team als waar ik nu bij rijd. Er zijn echter nog geen concrete plannen. Mijn ultieme droom is om te blijven groeien en ooit in de Formule 1 te kunnen rijden, maar dat zien we dan nog wel.”

Max Defourny: “Straks om 15u00 start ik op de zesde positie, maar ik hoop nog wat plaatsen goed te maken. Over het algemeen is het in Spa redelijk gemakkelijk om in te halen, dus alles kan nog. Volgend jaar zou ik graag meerijden in de GP3 of F3, en uiteindlijk wil ik, zoals alle rijders denk ik, binnengeraken in de Formule 1.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe
Renault Eurocup: Martins flink op weg naar titel
Renault Eurocup: Ugo De Wilde wil dynamiek van Francorchamps behouden in voorprogramma F1
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties