Home > #Hoofdnieuws > Kantelmoment in slalom

Kantelmoment in slalom

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Geen Jörgen Draelants aan de start vorige zondag tussen de 57 deelnemers in de afgelopen slalom van Balen. De kampioenschapsleider was niet in het land en dat betekende, zeker met de berichten over het terugtrekken van de Mini Alora, een gouden kans voor de titelconcurrenten. In de eerste plaats dan Dominique Van Kerckhove en Bart Lenaerts.

Dominique Van Kerckhove opende in de VW Polo GT trouwens sterk met 1:26.852 over het parcours van ongeveer 1500 meters,  voor de krachtige Renault Clio van Bronckart en titelconcurrent Bart Lenaerts in de Lotus. Maar de ochtend bracht toch een zeer grote verrassing. Want niemand verwachtte zich eraan om de rode Mini Alora aan de start te zien verschijnen! Albert Draelants bracht het kleine bommetje naar Balen met Jurgen Ribbens aan het stuur. Die had uiteraard slechts één opdracht: punten pakken, en liefst afpakken van de titelconcurrenten! Meteen verkaste ook Dirk Smets bij de inschrijvingen naar het Draelants-team. En zo deed vader Albert Draelants zijn naam van meesterstrateeg opnieuw alle eer aan met dit spelletje psychologische oorlogsvoering.

Het was allemaal tot groot ongenoegen van Dominique Van Kerckhove, die plots zijn kansen in het gedrang zag komen. Maar uiteindelijk was het opnieuw Frederik De Clercq die met de Westfield de kop van de tabellen innam en was het dus een AC Medina ploeggenoot die met de felbegeerde zegepunten ging lopen. De Clercq zette in de drie opeenvolgende passages telkens ontegensprekelijk de beste chrono neer waarbij de 1:23.969 uit de tweede reeks een ongrijpbare tijd bleek. Niet geheel onverwacht haalde Jelrik Suffeleers, in goeden doen met de Suzuki Capuccino, de tweede positie en Jurgen Ribbens vervulde zijn opdracht met verve want hij plaatste de Mini Alora nog op de derde podiumtrede.

Het waren bittere pillen om te slikken voor Dominique Van Kerckhove, uiteindelijk pas 4de, die zijn achterstand in het kampioenschap niet kon inlopen zoals hij had gepland. Bart Lenaerts kwam pas als 6de binnen met de Lotus Elise en speelde ook niet vol zijn kansen uit.

Er is amper rust voor de slalommers van het VAS kampioenschap want reeds volgende zondag 24 september, is er de Houtlandslalom en wordt de titelstrijd onverminderd voortgezet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#9b9b9b” border_width=”2px” border_style=”solid”]

De ontvoering van Eddy Huybrechts

Een leuk intermezzo in Balen was het optreden van een “mystery-driver”. Dat bleek oud-slalommer Eddy Huybrechts te zijn. De gepensionneerde spoorwegmedewerker werd ’s ochtends “ontvoerd” uit zijn huis en naar de slalom gevoerd. “Het was verbazingwekkend“, zegt wedstrijdleider Johnny Champagne. “Want uiteindelijk was zijn omgeving hier al 5 maanden mee bezig en hadden ze dat compleet stil kunnen houden. Zijn dochter had de avond ervoor zijn helm en overall in de koffer gelegd. De GPS stond voorgeprogrammeerd en zijn zoon haalde hem ’s ochtends op met de boodschap: ‘geen vragen stellen, rijden’. Even dacht Eddy nog dat ze naar de slalom gingen kijken, tot hij de koffer opende.

Dat hij nog niet veel had verleerd bewees Eddy Huybrechts op de VW Polo AWB nummer 27.
Een foutloze 1ste reeks, wel in 1’55”, maar daarna kwam er een verbetering met liefst 10 seconden naar 1’45” ! Daar deed hij nog eens 2 seconden af om zijn verrassingsoptreden af te sluiten op een 28ste plaats!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Brengt Houtlandslalom de beslissing?

Op 24 september 2017 organiseert Autoclub Noordzee vzw reeds voor de 6e keer de Houtlandslalom te Torhout. Voor de jonge club is het één van de hoogtepunten van hun jaar als organisator. Dat de titelstrijd nog niet gestreden is binnen de slalom is voor hen uiteraard een mooi voordeel.
We zijn een kleine club met een beperkt aantal medewerkers“, steekt Stephan Sobry, penningmeester en organisator, van wal. “We organiseren twee evenementen: een rittenwedstrijd en een slalom. We proberen ieder jaar deze tamelijk onbekende discipline aan te bieden. Het is een leuke instapklasse, je hebt niet noodzakelijkerwijze een speciale wagen nodig, de kans om schade te rijden is redelijk klein. We raden het iedereen aan al test in voertuigbeheersing, want uiteindelijk heb je niet veel meer nodig dan een CE-gekeurde helm, verkrijgbaar in de handel, en een katoenen overall.”

Kan het kampioenschap beslist worden in Torhout? Afwachten of we volgende zondag Jörgen Draelants weer in de vertrouwde Mini zullen zien aantreden. En of Dominique Van Kerckhove met de Polo GT zijn revanche kan nemen. Bart Lenaerts heeft met de Lotus ook nog een aantal kaarten uit te spelen, maar dan moeten die nu wel op de tafel worden gelegd. En voor het overige zijn er de “stoorzenders”. Frederik De Clercq en de Westfield kunnen, zeker op dit afwisselende parcours, hun derde opeenvolgende zege boeken. Komt Bernard Wilmet deze keer met de “kleine” 104 (in Balen haalde hij zijn “brede” versie nogmaals van stal)? En ook Jelrik Suffeleers voelt zich met de Suzuki Capuccino als een vis in het water op dit kronkelparcours. Over water gesproken: de weersvoorspellingen zien er gunstig uit, en dat is ook nog een pluspunt.

(vas/foto’s: J. Moons)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#006ac1″ border_style=”solid”]

Houtlandslalom in Torhout

Net als in de afgelopen edities ligt het wedstrijdcentrum opnieuw in de bedrijfsgebouwen van de firma Bossuyt nv, in de Ambachtstraat 3 te Torhout. Vandaar is het parcours makkelijk te overzien. Er zal zoals steeds een cateringtent voorzien zijn. Een pintje, een worst op de barbecue en ondertussen een mooie wedstrijd zien… U komt toch ook?

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”8529,8528,8530,8534,8532,8531,8533,8535,8536″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”