Home > #Hoofdnieuws > Indycars: Jozef Newgarden kampioen

Indycars: Jozef Newgarden kampioen

In de Verenigde Staten zijn de autosportcompetities toe aan hun eindfase.

De Indycar Series hadden hun laatste race op het circuit van Sonoma in Californië. Penske rijder Jozef Newgarden vertrok vanop pole en controleerde de race. Toen teamgenoot Simon Pagenaud kwam aandringen liet Newgarden begaan en stelde zich tevreden met een tweede positie. Na zijn vier overwinningen binnen het seizoen was dit voor Newgarden voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Will Power maakte er trouwens een winnend Penske trio van.

Newgarden, afkomstig uit Nashville, Tennessee, wint zo in zijn 6de seizoen bij de Indycars de titel, en dat in zijn debuutjaar bij het gerenommeerde Penske. Newgarden komt uit een typische Amerikaanse carrièreladder, won in 2011 het Indy Light kampioenschap. De rijder is een sportieve kameleon, speelde mee in het spelprogramma “American Ninja Warrior”, was baseball en basketbalspeler voor hij in de racerij stapte en houdt zich in de vrije tijd bezig met rotsklimmen en het spelen van de racesim Forza.

“Het duurde zijn tijd, en er was heel wat voor nodig. Maar uiteindelijk is dit een droom die uitkomt”, vertelde Newgarden achteraf. Voor Penske werd het de 15de titel.

(foto’s: Indycar.com)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken