Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor bijzonder ontgoocheld

Dries Vanthoor bijzonder ontgoocheld

Sport kan erg wreed zijn. Op tien minuten van het einde van het seizoen in de Blancpain GT Series Sprint Cup waren Dries Vanthoor en zijn Zwitserse teamgenoot Marcel Fässler de kampioenen, maar een drive through ten gevolge van een inbreuk tegen het pitstopreglement maakte een einde aan de titeldromen van de beide rijders in de kleuren van de Belgian Audi Club. Een titel die meer dan verdiend was geweest, een titel die een bekroning zou geweest zijn van een fantastisch seizoen waarin Dries Vanthoor de revelatie van het Europese GT-seizoen is geworden. Ook tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen van de Blancpain GT Series Sprint Cup zette Dries Vanthoor tweemaal de snelste tijd in de vrije trainingen neer en reed de jonge Belg naar de polepositie. Of zoals een collega-rijder van het team het verantwoordde net na de finish: “Dries is dit weekend weer de snelste van het hele lot, er was niets tegen te doen. Zijn tijd komt zeker nog.

Na een polepositie en een derde plaats in de eerste race van het weekend waren de feiten duidelijk: wie de laatste race van het seizoen in de Blancpain GT Series Sprint Cup zou winnen, was kampioen 2017. De eerste die wegviel, was de Mercedes van het duo Buhk-Perrera. Ondertussen, we schrijven dan net voorbij de helft van de race, had Dries Vanthoor de leiding van de race in handen en hij bouwde een stevige buffer uit, tegen de opzittende concurrentie.

Dries Vanthoor: “Wat volgde was het zwarte gat… We kregen een drive through voor een inbreuk, een zeer lichte inbreuk naar mijn mening, tegen het pitstopreglement. Weg waren de kansen op de zege, weg was de titel… Ik ben verschrikkelijk ontgoocheld en voelde me alsof de wereld onder mijn voeten wegzonk. We hebben hier samen, Marcel en ik, het team, de jongens van de crew, de Belgian Audi Club, zo hard aan gewerkt, en dan worden we verslagen niet op snelheid, maar door een beslissing van de wedstrijdleiding. Ik voel me verschrikkelijk en ga hier even moeten van bekomen. Anderzijds was de snelheid er weer, ik voelde me top in de wagen en heb bewezen dat ik mijn plaats in de GT-racerij meer dan waard ben. Veel meer dan de knop omdraaien en focussen op volgend jaar, kan ik vandaag nog niet. Ik bedank dan ook mijn partners en in het bijzonder de Belgian Audi Club voor het voorbije seizoen. Er resten ons nu nog een aantal wedstrijden, waaronder de finale van de Blancpain Endurance en een opdracht in Azië en je mag noteren, ik ga er voor gaan!”

 

(einde)