Home > Circuit > In een notendop: ADAC F4 – WS V8 – SF Japan

In een notendop: ADAC F4 – WS V8 – SF Japan

  • De strijd in de Duitse ADAC Formule 4 is verworden tot een duel tussen Juri Vip van Prema Racing en zijn teamgenoot Armstrong. De beiden worden nu gescheiden door slechts 2 punten (212 tegenover 210), Felipe Drugovich (Van Amersfoort) volgt met 190 punten. Tijdens de races op de Sachsenring viel er voor onze landgenoot Charles Weerts weinig eer te rapen. Hij nam een 15de plaats, een 18de en een opgave mee naar huis.
  • In Austin trad de World Series V8 op in het voorprogramma van de WEC. Rene Binder won voor Lotus vanop pole in de eerste race, Edgar Orudzhev (SMP-AVF) versloeg in de tweede race poleman Palou. In het kampioenschap leidt nog steeds Fittipaldi met 223 punten voor Isaakyan (213), Orudzhev (198) en Celis (192)
  • In Japan haalde Pierre Gasly vorige week op de omloop van Autopolis zijn tweede opeenvolgende zege in de Super Formula. Met de Dallara Honda van het team Mugen ging hij voor aan de Dallara Toyota van de Zweed Rosenqvist. In het kampioenschap leidt de Japanner Ishiura (30 punten) voor Gasly (25), Rosenqvist (24) en Andre Lotterer (20).

 

(foto Orudzhev: W.Bouchez)

You may also like
F1 road to Austria 2020: AlphaTauri
F1 Spa: een intiem gesprek met Pierre Gasly
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?