Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: een intiem gesprek met Pierre Gasly

F1 Spa: een intiem gesprek met Pierre Gasly

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” _builder_version=”3.26.4″]

Pierre Gasly kreeg het tijdens de zomerbreak hard te verduren. Hij werkte de eerste seizoenshelft af naast Max Verstappen bij Red Bull. De Fransman rijdt echter de laatste negen races van het seizoen uit bij het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso. Autosportwereld.be mocht langsgaan bij de Red Bull Energy Station in de paddock van de Formule 1 voor een intiem gesprek.  

Pierre, eerst en vooral, hoe gaat het nu met je?

Ondanks alles heeft mijn vakantie me toch deugd gedaan. Ik heb de tijd gehad om wat op te laden, maar nu ben ik blij dat ik weer achter het stuur kan kruipen. De eerste na de vakantie is ook onmiddellijk Spa, en Spa is altijd leuk!”

Had je verwacht dat je weg moest bij Red Bull?

Nee, ik had het helemaal niet verwacht, zeker niet na Boedapest… Ze vielen ook direct met de deur in huis, dus ik voelde me vooral zwaar teleurgesteld en zelfs een beetje in shock. Uiteraard kan ik niet ontkennen dat Red Bull en ik niet het volle potentieel hebben bereikt, maar ik heb er wel veel geleerd. Het is ergens mijn eigen verantwoordelijkheid. De deur bij Red Bull is niet definitief gesloten naar mijn gevoel.”

[/et_pb_text][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/08/DSC02309.jpg” admin_label=”Afbeelding” _builder_version=”3.26.4″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

Hoe ga je nu verder?

Mijn tijd bij Red Bull heeft me veel geleerd. Nu moet ik me vooral focussen op de toekomst, te beginnen bij de volgende negen races bij Toro Rosso. Het is toch wat wennen, aan de buitenkant zien de Red Bull en de Toro Rosso er wat hetzelfde uit, maar het tegengestelde is waar! Het team doet heel veel om me op mijn gemak te stellen, ik voel me steeds comfortabeler.

Je zat gisteren weer voor het eerst in de Toro Rosso, hoe ging dat?

Gisteren verliep het wat moeizaam. Ik reed de achttiende en de zeventiende tijd in de vrije trainingen, dat is niet optimaal. Het zal wel verbeteren naarmate ik weer meer aan de wagen wen. Ik probeer alles te geven en hoop dit seizoen nog punten te pakken voor Toro Rosso!”

Foto’s © Vincent Huybrechts – Jens Mommens

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”