Home > #Hoofdnieuws > WRT viert zoveelste titel op Nürburgring

WRT viert zoveelste titel op Nürburgring

Het hart en de zenuwen van Vincent Vosse werden danig op de proef gesteld tijdens deze laatste race van de Blancpain GT Series Sprint Cup op de Nürburgring, waar het Belgische team opnieuw succesvol was, de zoveelste maal in de korte geschiedenis van het Waalse team. WRT is overigens het enige Belgische topteam dat echt op hoog niveau blijft presteren, na het verdwijnen van MARC VDS en ProSpeed Competition. Vincent Vosse is gisteren enkele jaren ouder geworden tijdens een spannende finale van de Blancpain Sprint.

“Uiteindelijk kan je zeggen dat alles goed verlopen is… ook al verliep niets zoals gepland tijdens deze gekke laatste race. Rekening houdende met het ongelofelijke niveau van dit kampioenschap, kunnen we alleen maar gelukkig zijn om zowel bij de Rijders als de Teams de dubbel te realiseren. Natuurlijk heerst de ontgoocheling bij Marcel Fässler en Dries Vanthoor, die verdienden om kampioen te worden. Maar dan was er dat probleem tijdens de pitstop. We hebben zo vaak posities gewonnen tijdens de wissels dat ze zeker niet ontgoocheld zijn in ons, maar het is uiteraard extreem jammer. Na dat wedstrijdincident was het de beurt aan HTP Motorsport om met de pechduivel te maken te krijgen, met het technisch probleem op de Mercedes-AMG #84. En dan was er natuurlijk die ongelofelijke dubbel tijdens de laatste race, maar ook in beide kampioenschappen… Ik wil hierbij al onze partners bedanken, en in het bijzonder Audi voor hun steun. Bedankt ook aan het volledige team voor de ongelofelijke inspanningen en de motivatie die ze aan de dag hebben gelegd. Wat een finale!”

Charles-Henri Bonnet was dan ook niet ontevreden:

“Als Voorzitter van de Belgian Audi Club ben ik ontgoocheld voor onze rijder Dries Vanthoor. Samen met Marcel Fässler verdiende hij echt de titel, zeker na wat hij hier en in Boedapest getoond heeft. Maar autosport kan soms wreed zijn… Het blijven echter grote kampioenen en ze zullen hun revanche zeker nemen. Maar als de Belgian Audi Club zijn we daarentegen vooral erg fier op Team WRT. De dubbel realiseren bij de Rijders en de Teams in een dusdanig competitief kampioenschap, dat is geen toeval! Ieder jaar tonen ze opnieuw hun karakter en hun ongewone zegehonger. Hun ‘Winning Spirit’ is zo groot dat ze moeizame situaties kunnen omkeren, zoals het geval was begin dit seizoen. Bravo aan hen allemaal! En bravo ook aan Robin Frijns en Stuart Leonard met hun titel. We kennen de topsnelheid van Robin en we moeten ook de enorme progressie van Stuart bij het team van WRT onderlijnen. Hoed af voor zijn titel!”