Home > #Hoofdnieuws > Drama voor Vanthoor in Blancpain, Frijns-Leonard kampioen

Drama voor Vanthoor in Blancpain, Frijns-Leonard kampioen

Stuart Leonard en Robin Frijns zijn de nieuwe kampioenen in de Blancpain GT Sprint Cup. De Brit en de Nederlander wonnen in wat vreemde omstandigheden de laatste finalerace op de Nürburgring en mogen zich dus de snelste GT-spurters van Europa noemen.

Het komt eerder onverwacht”, vertelde de Nederlander Frijns na de race. Frijns, die nog maar eens een titel aan zijn ondertussen al indrukwekkend palmares toevoegt, beseft dat er wat geluk bij is gekomen.

Maar deze titel kwam er enkel maar omdat in eerste instantie de HTP Mercedes AMG van Buhk-Perrera uitviel, na een probleem met de ophanging, terwijl vervolgens Dries Vanthoor zegezeker leek. Echter een inbreuk tegen het pitstopreglement resulteerde in een drive through voor de jonge Limburger en de zege en de titel gingen verloren. Dries Vanthoor en Marcel Fässler werden tiende en de ontgoocheling was enorm.

Frijns en Leonard wonnen dus en schenken Team WRT opnieuw een titel in de Blancpain Series, de zoveelste al in de indrukwekkende geschiedenis van het team. Het team is ook kampioen in het teamklassement van de Sprint Cup.

Winkelhock-Stevens (Belgian Audi Club Team WRT) werden tweede in de race en de titelstrijd, terwijl de Lamborghini van Caldarelli-Companc als derde over de meet kwamen. Zowel Maxime Soulet (Bentley), na een drive through, en Enzo Ide (Audi) eindigden buiten de punten.

De Pro-Am Cup gata naar Alexander Mattschull en Daniel Keilwitz (#333 Rinaldi Racing Ferrari), en Rinaldi Racing neemt ook de Pro-Am teams’ titel.