Home > Circuit > Kumpen: ‘Minstens nog 1 keer winnen’

Kumpen: ‘Minstens nog 1 keer winnen’

Het is Money Time in de NASCAR Whelen Euro Series! Dit weekend worden op de Italiaanse Autodromo di Franciacorta de halve finales van het seizoen 2017 verreden. Net zoals bij de finale – volgende maand op Circuit Zolder – worden er in Franciacorta dubbele punten uitgereikt. Een niet te missen afspraak dus.
.
Er zijn in de resterende twee meetings van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series nog welgeteld 384 punten te verdienen. In theorie kan dus iedereen nog kampioen worden, in de praktijk zal het allicht tussen drie of vier rijders gaan. Eén van de rijders van dat kwartet is Anthony Kumpen. De regerende kampioen staat bij het aansnijden van de halve finale tweede, op acht punten van leider Borja Garcia.

“Het is ongeveer dezelfde uitgangssituatie als vorig jaar”, weet Kumpen. “Toen stond ik op twee meetings van het eind ook tweede, op zes punten van de leider. Een goede halve finale heeft me toen aardig op weg geholpen naar mijn tweede titel, ik ben vast van plan om dat scenario ook dit jaar te volgen.”

“Uitvallen is in ieder geval geen optie”, stelt Kumpen. “Hier worden immers veel punten verdeeld. Hier zouden we minstens één van de twee races moeten kunnen winnen en bij de andere op het podium weten te finishen. Als dat lukt, dan zijn de vooruitzichten op een feestje in Zolder goed.”

De rijders van PK Carsport hebben zich terdege voorbereid op deze halve finales en werkten vorige week al een uitgebreide testsessie af in Franciacorta. “Een vruchtbare test”, weet Kumpen. “We hebben hier nooit eerder geracet, dus nuttig was dat zeker. Het is een korte, technische omloop, maar voor NASCAR is hij uiterst geschikt.”

Ook Stienes Longin werkte de test af, en vond de omloop best meevallen. “Er is wel wat marge”, stelt de jonge Leuvenaar, die ex-aequo zesde staat in de Elite 1-tussenstand. “Zo kan je af en toe iets proberen. Bovendien wordt er ook regen verwacht. Dat zou niet mis zijn, ik kijk er al naar uit om eens in het nat te kunnen racen.”

Longin heeft zijn kansen in het kampioenschap alvast nog niet opgegeven. “Een top-5 in de eindstand, of meer, is zeker haalbaar”, benadrukt Longin. “Ook in de Junior Trophy, waar ik ex-aequo tweede sta, is nog veel mogelijk. Deze meeting in Franciacorta is wel cruciaal. Als we hier goed presteren, zien we wel wat er nog mogelijk is in Zolder. De tests van vorige week hebben me in ieder geval een goed gevoel gegeven.”

Hetzelfde viel te horen bij Elite 2-rijder Guillaume Dumarey. “Het was een goede test, ja. Ik draaide ongeveer een seconde langzamer als Anthony, maar ik weet dat ik met zo een rondetijden vooraan sta in Elite 2. De kwalificaties worden hier in ieder geval heel belangrijk, want inhalen wordt niet evident in Franciacorta. Als je niet op de eerste startrij staat, mag je het bijna vergeten. Wat er nog mogelijk is in het kampioenschap? Alles. Ik kan iedereen nog pakken, maar dan moet ik vanaf nu wel altijd eerste of tweede finishen. Ik ben er in ieder geval klaar voor.”

(pers)

You may also like
NASCAR: Stienes Longin op pole in Brands Hatch
De autosport dit weekend
Nascar: Villeneuve versus Kumpen en co
Nascar Whelen: PK Carsport kijkt uit naar seizoensfinale