Home > #Hoofdnieuws > RACB Stuurwiel: toen waren er nog 30…

RACB Stuurwiel: toen waren er nog 30…

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bij de start van de zomer startte het RACB National Team een Stuurwiel-campagne, op jacht naar de volgende Belgische rijder die in de eenzitterij in de sporen van Stoffel Vandoorne zal treden. De eerste fase van deze talentenjacht is net afgelopen: de 24 kandidaten die het snelst waren op de simulator krijgen het gezelschap van zes karters die over een “wild card” beschikken. Deze 30 jongeren nemen het op 27 september tegen elkaar op, op de kartpiste van Francorchamps. De eenzitterstuurwiel-campagne van het RACB National Team werd eens te meer een groot succes: 74 jongeren, geboren tussen 1 april 1999 en 1 april 2003 namen deel aan Q1, de eerste selectiefase op een heel realistische simulator.

“Ze mochten in actie treden op het Australische circuit van Oran Park”, aldus Geoffroy Theunis, General Manager van het RACB National Team. “Indien ze dat wilden mochten ze drîe keer proberen. Dat leverde uiteindelijk 162 simulatorritjes op. Na de vijf selectiedagen hielden we de 24 snelste rijders over.” Die krijgen in de volgende fase het gezelschap van zes karters die over een wild card beschikken.“De 30 kandidaten worden nu op 27 september uitgenodigd op de kartpiste van Francorchamps. Tijdens die Q2 nemen ze het met viertakt- en tweetakt-karts tegen elkaar op. Daarna worden de zes finalisten geselecteerd, die het in november in Q3 onder elkaar mogen uitmaken.

In de finale fase kruipen ze achter het stuur van een F4 van de Auto Sport Academy, op een nog te bepalen circuit.”
Na deze laatste selectie wordt de winnaar van het Eenzitterstuurwiel opgenomen in het RACB National Team, om dan volgend seizoen dankzij de steun van Renault België-Luxemburg een volledig seizoen in het Frans kampioenschap F4 af te werken.

(racb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De lijst van 30 rijders die deelnemen aan Q2
(in alfabetische volgorde)

Baert Nicolas
Bouffioulx Aurélien
Cornelis Fabrice
De Graef Maximiliaan
De Laet Milan
De Pauw Ulysse*
de Wilde Ugo
Dejaegere Thomas
Földesi Tristan
Grolet Maverick
Hubin Gilles
Huls Guillaume
Lambert Anthony
Lechien Lucas
Lombaerts Tom
Magnus Gilles
Muth Esteban
Platteeuw Victor
Poty Tom
Raspatelli Matteo
Roosens Kenny
Roovers Noah
Sougné Logan*
Thriskos Dimitri
Van de Wege Tanguy
Verhaeren Nygel*
Verhelst Olivier*
Viverette Ries*
Wargé Félix
Wolfs Haddy*
*: Karters die over een wild card beschikken.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De eindejaarsvragen: Gilles Magnus
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters