Home > Circuit > Nog een Belg naar Azië…

Nog een Belg naar Azië…

Het lijkt wel een modetrend, de jonge Belgen die in Azië gaan racen en testen. Na Vanthoor, Picariello en Dejonghe is het nu aan Denis Dupont om richting het oosten te trekken.

Enkele dagen na de TCR Benelux races in Mettet vliegt Denis Dupont richting China om er de voorlaatste manche van de TCR International Series af te werken. De vertegenwoordiger van het RACB National Team rijdt ook daar met een SEAT Leon en hoopt van de gelegenheid gebruik te maken om het op te nemen tegen het kruim van het internationale kampioenschap.

Denis Dupont verwezenlijkt zo een doel dat hij zich voor de start van het seizoen had gesteld: op 7 en 8 oktober neemt de teammaat van Sam Dejonghe in het TCR Benelux-kampioenschap deel aan de voorlaatste manche van de TCR International Series.

“Dit is een project waar ik samen met mijn partners al een tijdje aan werk”, benadrukt Denis Dupont. “Dankzij excellente contacten met de verantwoordelijken van ComToYou Racing kan ik nu van een manche van de TCR International Series proeven.”

De vertegenwoordiger van RACB National Team zal zich begin oktober in China alvast thuisvoelen achter het stuur van zijn bolide.

“Het gaat om een SEAT Leon. En dat bevalt me zeer! Ik kan voor ik naar China trek geen meter met deze bolide testen, maar ik zal me er wel in een vertrouwde omgeving bevinden. Zoveel te beter, want ik heb ook maar een vaag idee over hoe het circuit van Zhejiang er uit ziet. Op het eerste zicht ziet het er naar uit dat het circuit in de bergen is uitgetekend, smal ook, met scherpe bochten. Het wordt niet eenvoudig om er in te halen.”

Welke doelen kan Denis Dupont zich in die context dan stellen?

“Dat is eerlijk gezegd moeilijk te voorspellen. Ik weet dat het niveau van de TCR International Series heel hoog ligt, maar uit ervaring weet ik ook dat de TCR Benelux daar niet te veel hoeft voor onder te doen. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit, zelfs al is het maar om even van het kampioenschap te proeven. Het zorgt in ieder geval voor extra ervaring. Indien alles vlot verloopt, is dat een goede bonus voor wat nog volgt.”