Home > Circuit > Vinales op pole, Loi crasht in qualif MotoGP Misano

Vinales op pole, Loi crasht in qualif MotoGP Misano

De afwezigheid van Valentino Rossi wordt voor de Italiaanse fans misschien een klein beetje goedgemaakt door een waar Italiaans festival tijdens de trainingen. Twee Italiaanse rijders haalden de pole.

De Spanjaard Maverick Viñales start morgen zondag op pole-position voor de MotoGP van San Marino, die verreden wordt op de Italiaanse piste van Misano. veroverd. De Yamaha-rijder klopte er Andrea Dovizioso (Ducati) en puntenleider Marc Marquez (Honda). Met Rossi out door een motocrossongeval wordt Viñales nu de facto de Yamaha kopman.

In de Moto2 haalde lokale held Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) de pole, zijn vierde al op rij. Hij start er voor Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) en Dominique Aegerter (Kiefer Racing).

De Moto3 tenslotte waar nog maar een Italiaan, Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0), de eigen Grand Prix op pole zal starten. Hij was sneller dan Jorge Martin (Del Conca Gresini) en de leider in de tussenstand, Joan Mir (Leopard Racing). Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing Team) verloor tijdens de sessie de controle over zijn motor en was de oorzaak van een spectaculaire crash voor onze landgenoot Livio Loi (Leopard Racing). Beide rijders kwamen met de schrik vrij. Loi start morgen op de 21ste plaats.

(foto:motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…