Home > #Hoofdnieuws > Are rally friends electric…?

Are rally friends electric…?

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tja, nostalgie voor al diegenen die zich Gary Numan en The Tubeway Army herinneren met “Are Friends Electric”. Maar morgenavond breekt er mogelijk ook in de Belgische rallysport een nieuw tijdperk aan. De Koninklijke Automobielclub
Midden-Vlaanderen, organisator van de Omloop van Vlaanderen, de oudste rally op de kalender, blikt tegelijk vooruit. Ze organiseren voor het eerst in het kader van een BRC evenement, een “electrische rally”:
de Omloop van Vlaanderen E-Rally.

We zijn ervan overtuigd dat de verbrandingsmotor steeds meer zal vervangen worden door alternatieven: elektrisch, hybrides en waterstof. We willen de constructeurs een platform aanbieden om te tonen wat deze voertuigen kunnen. Het wordt een regelmatigheidsrit. De winnaar zal niet de snelste zijn maar diegene die het beste omspringt met zijn energie. De gemiddelde snelheid zal per proef variëren maar ligt niet hoger dan 50 km/u en er komen geheime stempelcontroles“, vertelt organisator en bezieler Christof Seynaeve.

Omdat men voor een eerste editie zo toegankelijk mogelijk wilden houden, werd er gekozen voor een regelmatigheidsrit. Maar dat is niet het einde van het verhaal. “Het is de bedoeling deze E-Rally uit te bouwen en we voorzien dan ook om later een uitbreiding naar een meer sportieve en snelheidsgerichte wedstrijd. Echter, voor een eerste editie wilden we het zo toegankelijk mogelijk houden. We zijn tevreden van de respons die we kregen van de constructeurs“, aldus Seynaeve.

Een blik op de deelnemerslijst leert ons dat deze E-Rally zeker een aangenaam stuk kan worden om volgen. Zo prijkt er in de lijst de naam van Freddy Loix. Hij staat aangegeven als corijder van Christof Verspeelt op een VW Passat GTE, al is deze deelname nog niet helemaal zeker. Als hij niet aan de start staat als copiloot dan neemt hij het peterschap op van één van de teams, zo bevestigde Christof Seynaeve.

Tot de kanshebbers dient het duo Dewulf-Maes (op foto) te worden gerekend met de KIA. Zij maakten de oefening al eens verleden jaar in de “Tour de Belgique Alternative”. Verder de namen van rallyrijders Dirk Depuydt (BMW I8), Dominiek Kindt (Citroën E-Mehari) en Jan Verschaeve (Audi Q7 E-tron).
Bram Fonteyne laat voor een keer de Historics Volvo aan de kant en rijdt deze keer “in de toekomst” met een Volvo XC90 Plug-in. Tobi Vandenberghe maakt ook opnieuw zijn opwachting in de Omloop maar gaat deze keer elektrisch met de Opel Ampere. En de mooiste naam op het lijstje is misschien wel die van Jimmy McRae, die met Stephen Van Kemmel deze keer aan de slag gaat met een Hyundai Ioniq Plug-in. Dat wordt zeker de moeite!

De volledige deelnemerslijst van de E-Rally
De timing van de E-Rally: vrijdag zaterdag

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/E-Rally-OMLOOP.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama