Home > #Hoofdnieuws > Liefst 60 Supercars voor Lohéac!

Liefst 60 Supercars voor Lohéac!

De inschrijvingslijst voor de negende ronde van het WK Rallycross te Frankrijk, tevens de vierde ronde voor EuroRX bij Supercars en Super1600,  telt maar liefst 60 Supercars. Elke klasse telt het maximum aantal deelnemers, met 25 Supercars in het WK, 35 in het EK en ook nog eens 30 wagens in het EK voor Super1600 wordt het een erg gevuld weekend. Met daarbij ook nog eens 15 namen in de klasse RX2 kan het weekend al bij voorbaat niet meer stuk. Twee landgenoten prijken op de imposante lijst met Michael De Keersmaecker die met de Ford Fiesta aantreedt in de klasse Supercars (EuroRX) en Guillaume De Ridder die een vervolg tracht te breien aan zijn uitstekende prestaties in RX2 in Canada en eerder deze zomer in Zweden.

In het WK verdedigt de Zweed Johan Kristoffersson zijn leidersplaats maar hoopt het steeds knotsgekke thuispubliek uiteraard op een overwinning van een landgenoot, waarbij Sébastien Loeb voor Peugeot op papier uiteraard tot de belangrijkste kanshebbers gerekend mag worden.  EKS kende een niet al te best weekend in Canada en uiteraard is het team met de Audi S1’s onder aanvoering van Mattias Ekström gebrand op weerwraak.

In het EK voor Supercars is het de Zweed Anton Marklund (VW Polo) die comfortabel leidt en de Let Artis Baumanis (Skoda Fabia) leidt voorlopig in de categorie Super1600. De Fransman Cyril Raymond is in RX2 goed op weg zijn titel te verlengen.

De eerste rallycross-wedstrijd ooit in het kleine Franse dorpje Lohéac vond plaats in 1976 en toen won in de klasse 2 voor wagens boven 1600cc … onze landgenoot Guy Deladrière met een Porsche 911 Carrera 3.0. Liefhebbers van retro komen trouwens zeker aan hun trekken want er wordt teruggeblikt op 50 jaar rallycross met legendarische rallycrosswagens waaronder de Citroën BX waarmee Jean-Luc Pailler Europees kampioen werd in 1993, in de toenmalige koninginneklasse Divisie 2.

Op vrijdagnamiddag is er reeds een heuse rijdersparade voorzien om 15u in het dorpje zelf en om 17u30 trainen de Supercar-rijders  (WK en EK) reeds een eerste maal.

(Foto J Dingenen/start finale 2016)

 

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium