Home > #Hoofdnieuws > Al 6 maanden Belgisch autosportplezier

Al 6 maanden Belgisch autosportplezier

Het voorbije weekend werd voor de autosport in ons land en de Belgen in de autosport een regelrecht succes. De Belgische GP F1 trok over de drie dagen meer dan 260.000 toeschouwers, een record, terwijl Dries Vanthoor, Jean Glorieux, Sandro Bellio, Max Defourny en Bertrand Baguette lieten zien dat wij Belgen in de internationale autosport meer dan ons mannetje kunnen staan.

Deze website is nog net geen 6 maanden bezig – dat vieren we op de dag dat de kinderen weer naar school mogen… – , maar we hebben toch al heel wat mooi Belgisch autosportnieuws kunnen brengen. Naast voornoemde heren, passeerden ook Gilles Magnus, Anthony Kumpen, Maxime Martin, Maxime Soulet, Fred Vervisch en uiteraard Thierry Neuville (en Nicolas Gilsoul) als winnaars in één of meer internationale competities, sinds het begin van het lopende seizoen. Ook heel wat andere Belgen, we denken dan vooral aan Stoffel Vandoorne, Marc Goossens, Enzo Ide en Laurens Vanthoor, behaalden sterke resultaten en diverse ereplaatsen in hoogstaande internationale competities. Uiteraard is deze lijst niet volledig, dat weten we zelf heel goed. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we al dat mooie autosportnieuws voor u kunnen brengen, samen met alle mooie evenementen die ons land rijk is, van de slalom van Overijse tot de F1 in Spa…

Bijna 750.000 maal kwam u al langs en dat doet ons plezier. U las de artikels en genoot van de foto’s en dat merken we, u bent ook steeds trouwer in uw bezoeken. De commerciële steun die we ondertussen al van diverse adverteerders kregen, is tevens erg belangrijk, want uiteraard is het financiële plaatje van een medium ook van tel.

Onze kleine groep medewerkers is meer dan ooit gemotiveerd en wij willen deze inspanning nog lang voortzetten. We kunnen u overigens al verklappen dat autosportwereld.be niet enkel als nieuwssite zal groeien, er zitten nog andere mooie (media) initiatieven in de pijplijn.

Deze positieve boodschap maakt duidelijk dat autosport in ons land leeft. Ook morgen zullen er nog mooie wedstrijden op circuit en rallywegen plaatsvinden en dat ons land ook in de komende jaren sterke rijders zal afleveren, staat als een paal boven water.

Als ik toch nog even scherp mag zijn, het is enkel jammer dat een enkeling, het zij een zogezegde fan of een enkele verkeerd gekozen beleidsmaker, af en toe voor oprispingen kan zorgen, niet vanwege kritiek, want dat is belangrijk, maar wel omwille van het gebrek aan beleefdheid of stijl, of nog erger misplaatst machtsvertoon. Echter na bijna 20 jaar ervaring weten we dat die lui even snel verdwijnen als ze gekomen zijn…

 

In ieder geval aan alle lezers en onze adverteerders, bedankt voor de steun en waardering van de afgelopen maanden!

 

Joost Custers

Uitgever

PS. Indien u wil meewerken als redacteur, fotograaf of cameraman, stuur dan even een mailtje naar joost@autosportwereld.be

Foto: © Mercedes AMG F1