Home > Circuit > Dovisioso neemt leiding in MotoGP

Dovisioso neemt leiding in MotoGP

Andrea Dovizioso (Ducati Team) werd met een zege op Silverstone de eerste viervoudig winnaar van dit seizoen in de MotoGP. Hij werd op de meet op de voet gevolgd door Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP). De leider van het eerste uur, Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) vervolledigde het podium. In de tussenstand van het kampioenschap komt er nu een aardverschuiving aangezien leider Marc Marquez (Repsol Honda Team) diende op te geven en Dovisioso nu naar de kop gaat van de tussenstand.

Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia) won in de Moto2. Het was voor de Japanner zijn tweede zege ooit. Mattia Pasini (Italtrans Racing Team) werd tweede voor kampioenschapsleider Morbidelli.

Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) was de beste in Moto3. Het was een felbevochten race die werd gestopt onder rode vlag in de laatste rondes. Na een ongeval werd Juanfran Guevara (RBA BOE Racing Team) afgevoerd naar het medische centrum maar de rijder bleek achteraf OK. Canet’s teamgenoot Enea Bastianini werd tweede voor Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3). Onze landgenoot Livio Loi (Honda Leopard Racing) behaalde een uitstekende 6de plaats.

(foto: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…