Home > Rally > ERC > Kopecky wint Barum thuismatch

Kopecky wint Barum thuismatch

Jan Kopecký (zelf voormalig ERC rallykampioen) won op Skoda Fabia R5 zijn thuiswedstrijd, de Barum Rally in het Tsjechische Zlin. Het was al de 6de keer dat Kopecky deze Barum Rally won.

De Duitser Marijan Griebel lijkt de ERC Junior Under 28 kampioen te worden met zijn derde zege van het seizoen. Dat zou Griebel een ritje opleveren in een Europese manche van het WRC. Tenslotte was er Aleks Zawada, die de ERC Junior Under 27 categorie won, zijn eerste winst in 2017.

Met Kopecký heeft de ERC anno 2017 zijn zesde verschillende winnaar in dit seizoen. Aleksej Lukyanuk, tweede in Zlin, ondervindt nog steeds hinder van het ongeval dat hij in mei had in Rusland, maar Kopecky was hoedanook heer en meester. Een spin en een probleem met de servosturing bezegelden het lot van Lukyanuk. De derde trede van het podium ging in extremis naar de Tsjechisch rallylegende Roman Kresta. Het leverde hem de Colin McRae Flat Out Trophy op. Kostka erfde de positie nadat Václav Pech moest opgeven na een dubbele lekke band maar de aanstormende Kresta ging in de slotfase nog voorbij. Regerend kampioen en puntenleider Kajetan Kajetanowicz bracht zijn Fiesta R5 als vierde binnen.

Kajetanowicz breidt daarmee zijn voorsprong uit op de Portugees Magalhaes (in Zlin pas 9de) en op Griebel.

De volgende wedstrijd wordt de Rally van Rome, mid-september.

 

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan