Home > #Hoofdnieuws > Alister McRae vervangt Wilks in WK Rallycross

Alister McRae vervangt Wilks in WK Rallycross

Afgelopen week werd bevestigd dat de Schot Alister McRae vanaf Lohéac de VW Polo zal besturen die tot en met Canada in handen was van de Brit Guy Wilks. Wilks zelf over de wissel: “Ik besloot het zitje van de Loco Energy-Polo vrij te geven vanaf Canada. Ik hoop snel terug te zijn in World RX maar ondertussen wens ik Alister het beste. Hij is een talent aan het stuur dus het wordt interessant om te zien hoe hij het doet in rallycross.”
McRae kennen we net als Wilks uiteraard uit de rallywereld waar hij meer dan 75 WK-wedstrijden afwerkte met Subaru, Mitsubishi en Hyundai: “Het is super de kans te krijgen om de Supercar-Polo te besturen in Lohéac. World RX is extreem competitief. Ik verwacht dat het weekend in Lohéac één grote leercurve wordt.”

Guy Wilks kon aan het stuur van de Polo waarmee huidig leider Johan Kristoffersson vorig jaar vice-kampioen werd enkel in de seizoensopener in Barcelona een halve finale bereiken en sprokkelde hier en daar enkele puntjes. Benieuwd of het McRae beter vergaat.

(foto IMG/WorldRX)

You may also like
WRX Höljes: Belgen in de kijker
WRX: Hansen-dubbel in Höljes, Belgen presteren prima
WRX Canada: Grönholm leidt na dag 1
WRX: Komt Ford terug?