Home > Circuit > Marquez opnieuw op pole in MotoGP Silverstone

Marquez opnieuw op pole in MotoGP Silverstone

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/93-marc-marquez-esp_gp_4304_0.small_.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Spannende kwalificatie in Silverstone voor de Britse MotoGP. Het was Marc Marquez (Honda) die duidelijk de snelste was en hij onderlijnde dit met een nieuw ronderekord voor de pole in de slotseconden: 1:59.941. Toch leken de Brit Crutchlow (Honda) en oudgediende Valentino Rossi (Yamaha) nog voor de verrassing te kunnen zorgen. Hun tussentijden lieten vermoeden dat ze eveneens recordrondes konden neerzetten, maar ze lieten beiden steken vallen in de laatste sector. Marquez op pole dus voor Rossi (+0.084) en Crutchlow (+0.165). Voor Marquez is het de vijfde pole op rij en zijn tijd is een verbetering van zijn eigen recordtijd uit 2015.

In de Moto2 ging de pole naar de Italiaan Pasini (Iataltrans Racing team). Hij ging voor aan beide kemphanen van het Belgische EG 0,0 Marc VDS: Alex Marquez en Franco Morbidelli. De top drie reed op Kalex machines. De Belg Simeon, gewond na een ongeval in Oostenrijk, nam niet deel aan de Moto2.

Moto3 dan waar de Italiaan Fenati (Honda) de zaken naar zijn hand zette met een 2:12.8. Hij start morgen voor Mir (Leopard Racing Honda) en Gabriel Rodrigo (KTM). Onze landgenoot Livio Loi, teamgenoot van Mir, haalde een verdienstelijke 13de plaats.

 

foto: motogp.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…