Home > #Hoofdnieuws > Winst voor Dries Vanthoor en Marcel Fässler in Hongarije

Winst voor Dries Vanthoor en Marcel Fässler in Hongarije

Dries Vanthoor en zijn Zwitserse teamgenoot Marcel Fässler hebben in hun Belgian Audi Club WRT Audi R8 LMS de kwalificatierace van de Blancpain Sprint op de Hungaroring gewonnen. Het duo haalde het voor de GRT Lamborghini Huracan van Bortoloti-Engelhart en de teamgenoten bij WRT, Pieter Schothorst en Jake Dennis. Voor Vanthoor is het de eerste zege in Blancpain ooit, net als voor Marcel Fässler.

Echt goed, we hebben zoveel gedaan en hard gewerkt, het is maar de kwalificatierace, maar het weekend verloopt schitterend en we starten morgen ook op polepositie. Ik nam een goede start en kon mijn positie bij de start vasthouden”, aldus Dries na de race.

Van Belgische zijde kwam de Bentley van Maxime Soulet als zesde over de meet en kampioen Enzo Ide tikte als 8ste aan. Morgen volgt uiteraard nog de kampioenschapsrace.

Foto: © Blancpain GT