Home > Circuit > In een notendop: Gasly in Japan, Indycars in Pocono, F4 NEZ

In een notendop: Gasly in Japan, Indycars in Pocono, F4 NEZ

  • Voor Red Bull Junior rijder Pierre Gasly was er dit jaar geen plaats in de F1. En dus werd hij, naar voorbeeld van onze landgenoot Stoffel Vandoorne, geparkeerd in de Japanse Super Formula. Op de baan van Twin Ring Motegi haalde de Fransman (een oud tegenstander van Stoffel in de World Series) zijn eerste overwinning in de specifieke Japanse discipline. Met zijn bolide van het Team Mugen ging hij voor aan Kamui Kobayashi (KCMG) en Felix Rosenqvist (Team LeMans).
  • In de 500 Miles van Pocono overheerste Penske Racing, dat drie wagens in de top 5 plaatste. Op de tri-ovaal van Pensylvania kon Will Power opklimmen van de diepten van het klassement (nadat hij in de aanvangsfase een voorvleugel moest laten vervangen) om uiteindelijk een schijnbaar makkelijke zege te halen. Maar in de eindfase moest hij nog een opzittende Jozef Newgarden afhouden om uiteindelijk de winst binnen te halen. Op de derde plaats eindigde Alexander Rossi (Andretti Autosport) voor Simon Pagenaud. In het kampioenschap blijft Power leiden met 18 punten voorsprong op Scott Dixon (Ganassi Racing) en 22 op Helio Castroneves (Penske Racing)
  • Met twee overwinningen in de laatste 3 races tijdens het afsluitende weekend op de Moscow Raceway, kroonde Christian Lundgaard zich tot kampioen in de F4 NEZ (Northern European Zone). De Deen wordt zo één van de allereerste kampioenen van 2017!
You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken