Home > Circuit > Autosportwereld.be sprak met Vincent Desschans, invoerder van Norma

Autosportwereld.be sprak met Vincent Desschans, invoerder van Norma

De Belgische invoerder van Norma, Vincent Desschans moet zondag rond de klok van vieren wel erg gelukkig geweest zijn. De West-Vlaming zag de bolides van zijn klanten als eerste, tweede en derde over de meet rijden, na een mooie 24 Uur van Zolder. Die blijdschap blijkt ook uit zijn reactie:

Norma Benelux is trots op de prestaties van de teams die ons vertegenwoordigden tijdens de voorbije Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Dit jaar was er niet altijd vertrouwen in de betrouwbaarheid van onze wagens, de snelheid stond niet ter discussie, maar de betrouwbaarheid dat was wat anders. Norma bewijst nu het tegendeel met een volledig podium algemeen. Ook de vierde en zesde plaats gingen naar een Proto CN. Deze prestatie heeft een plek in het dikke boek van de Belgische autosport. Wij wensen de winnaars Scuderia Monza by DVB RACING, McDonald’s Racing en Deldiche Racing dan ook van harte proficiat. Bovendien zijn we quasi zeker van de titel in het Belcar Endurance Championship. McDonald’s Racing leidt met 138 punten, gevolgd door Scuderia Monza by DVB RACING met 129 punten. De Porsche van MExT Racing vormt nog de enige bedreiging.

En hoe ziet u de toekomst van Belcar?

“Via onze wagens. De grote voordelen van een Proto CN zijn de aankoopprijs en de rijkost, die zelfs lager liggen dan een GT4, voor de prestaties van een GT3.”

En naast Belcar, waar kijkt u nog naar uit?

“Internationaal kijken we uit naar de prestaties van onze landgenoot Jean Glorieux, die samen met Alexander Toril in een Norma M30 LMP3 de leiding in de  Michelin Le Mans Cup heeft. Zij racen onder meer nog op Spa, op 23 september. In de GT & Prototype Challenge van Dick Van Elk is de Norma M20FC van Deldiche Racing ook volop in strijd voor de titel.”