Home > Circuit > Marquez opnieuw sterk in Oostenrijk

Marquez opnieuw sterk in Oostenrijk

De Spanjaard Marc Marquez (Repsol Honda Team) vertrekt morgen op pole voor de MotoGP van Oostenrijk op de Red Bull Ring. Marquez zette al de 3de en 4de vrije trainingen naar zijn hand vandaag. Hij blijft voor aan de Ducati’s van de Italiaan Andrea Dovizioso (gisteren de beste in de vrije trainingen) en Jorge Lorenzo.

In de Moto2 had de Italiaan Mattia Pasini (Italtrans/Kalex) maar éénduizendste seconde minder nodig om de pole met 1’29.394 af te snoepen van zijn landgenoot Franco Morbidelli. Die bleef voor aan de Kalex van teamgenoot Alex Marquez bij het Belgische EG 0,0 Marc VDS. Onze landgenoot Xavier Simeon plaatste zijn Tasca Racing Scuderia Kalex machine op de 23ste startplaats.

De eerste rij in de Moto3 gaat naar de KTM’s van het RBA BOE Racing Team met Gabriel Rodrigo op pole voor Juanfran Guevara. De tweede rij wordt bezet door het Estrella Galicia team met de Honda’s van Aron Canet en Enea Bastianini. Puntenleider Joan Mir is pas 10de, zijn Belgische Leopard Racing teamgenoot Livio Loi zette zijn Honda op de 12de plaats.

(op foto: Pasini /credit: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…