Home > Circuit > Marquez en Mir souverein in Brno

Marquez en Mir souverein in Brno

Marc Marquez (Repsol Honda Team) haalde de zege vanop pole in de Tsjechische Grand Prix. Op een opdrogende piste haalde hij een taktische meesterzet naar boven en startte op slicks. De rest van het veld, op regenbanden, was in het voordeel in de openingsfase. Jorge Lorenzo ging naar de leiding maar toen iedereen binnenkwam om te wisselen bouwde Marquez een onoverbrugbare voorsprong op. Hij won voor teamgenoot Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) en een schitterend teruggekomen Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP)
In het kampioenschap neemt Marquez (Honda) met 154 punten enige afstand van Maverick Vinales (Yamaha) 140 punten, Andrea Dovizioso (Ducati) 133 en Valentino Rossi (Yamaha) 132…

In de Moto2 werd de race, wegens regen, ingekort naar een sprint van 6 rondes. De winst ging naar Thomas Luthi van CarXpert Interwetten (Kalex), voor Alex Marquez, uitkomende voor het Belgische EG 0,0 Marc VDS (Kalex). Onze landgenoot Xavier Simeon, voor Tasca Racing Scuderia (Kalex), werd 23ste.

Moto3 puntenleider Joan Mir (Leopard Racing) maakte er een demonstratie van in deze regenrace. Hij vatte vooraan post en wist Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) af te houden voor de winst. Het podium werd vervolledigd door Aron Canet (Estrella Galicia 0,0). De Belg Livio Loi eindigde op een verre 27ste plaats.

Binnen één week gaat het seizoen verder met de OOstenrijkse Grote Prijs op de Red Bull Ring.

(foto Mir: motogp)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…