Home > Circuit > MotoGP: Marquez start tweede seizoenshelft met pole

MotoGP: Marquez start tweede seizoenshelft met pole

Regerend kampioen Marc Marquez (Repsol Honda Team) haalde op het Tsjechische Brno de pole voor de MotoGP. Hij bleef voor aan titelrivaal Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) en aan Dani Pedrosa (Repsol Honda Team).

In Moto2 was de beste startplaats voor Mattia Pasini (Italtrans Racing Team- Kalex) met 2’02.611 voor Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) in 2’02.643. Voor het Belgische Marc VDS haalde Franco Morbidelli met de Kalex fiets een derde positie in 2’02.661. Onze landgenoot Xavier Simeon (Tasca Racing Scuderia – Kalex) start als 25ste.

In Moto3 ging de eerste startplaats naar de Argentijn Gabriel Rodrigo (KTM). De Belg Livio Loi deed het niet onaardig met een 9de positie met de Honda voor Leopard Racing.

(foto: motogp)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…