Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne: een stap in de goede richting bij McLaren (Budapest F1 testing)

Vandoorne: een stap in de goede richting bij McLaren (Budapest F1 testing)

De F1 teams bleven kamperen op de Hungaroring na de afgelopen Grote Prijs aldaar, voor de F1 tests die deze week volop aan de gang zijn. Interessant op zich aangezien de teams ontwikkelingen kunnen testen op een circuit waarvan ze de verse gegevens hebben sinds het weekend, en voor de rest ook omdat heel wat teams hun reserverijders en rookie-drivers op pad sturen, en het is altijd leuk om de kampioenen van morgen aan het werk te zien.

Dinsdag reed Stoffel Vandoorne er 315 km in de oranje bolide met een 1:17.834 als persoonlijk beste tijd. Dat was tevens de tweede beste tijd van de dag en ruim een halve seconde sneller dan zijn kwalificatietijd van 1:18.479 tijdens de Grand Prix ! Charles Leclerc, de Monegask en ‘Ferrari Academy’-driver die absoluut heerst over de Formule 2 dit seizoen, bevestigde zijn status van toekomstig F1 rijder met de besttijd van de dag, een 1:17.746, en 98 rondes in de Ferrari.

Vandoorne werkte in de ochtendsessies een aantal korte runs af waarbij er veel gewisseld werd tussen diverse afstellingen. Een vloeistoflek in de motor stopte hem net voor de middagpauze. In de late namiddag was hij opnieuw aan de slag op de piste en het team ging door met het evalueren van verscheidene afstellingen met diverse types aan banden en benzinehoeveelheden. Heel de dag stond Stoffel aan de kop van de tabellen, enkel in de slotfase maakte Leclerc hem die eer afhandig.
Het was voor ons zeker een heel productieve dag, ondanks dat lek. We probeerden wat nieuwe dingen op de wagen en dat leek allemaal zeer positief. We hebben definitief een stap in de goede richting gezet naarmate de dag vorderde. Het is geruststellend om te zien dat de nieuwe onderdelen die we op de baan brachten de juiste respons brengen en de prestaties van de wagen verbeteren. Maar het blijft uiteindelijk een test en veel betekent dat wellicht niet, maar het geeft ons waardevolle data die we dan kunnen analyseren zodat we hopelijk na de zomerpauze kunnen tonen dat we weeral zijn vooruitgegaan en de rest van het seizoen verder kunnen verbeteren“, vertelde Stoffel via een bericht bij McLaren.

Valtteri Bottas haalde de 3de tijd op dinsdag maar deed vooral Pirelli bandentests. Dan volgde de leider in de GP3, George Russell (Mercedes, 1:19.231).
Woensdag is het de beurt aan F3 rijder Lando Norris om het stuur van de McLaren over te nemen. En uiteraard wordt het ook uitkijken wat de prestaties zullen zijn bij de langverwachte terugkeer van Robert Kubica.

Testtijden Hungaroring dinsdag 1 augustus

1. Charles Leclerc (Ferrari) 1:17.746 – 98 ronden
2. Stoffel Vandoorne (McLaren Honda) 1:17.834 – 72 r
3. Valtteri Bottas (Mercedes) 1:18.732 – 155 r
4. George Russell (Mercedes) 1:19.231 – 119 r
5. Lance Stroll (Williams) 1:19.866 – 138 r
6. Nikita Mazepin (Force India) 1:19.910 – 52 r
7. Nicholas Latifi (Renault) 1:20.302 – 54 r
8. Sean Gelael (Torro Rosso) 1:20.341 – 101 r
9. Lucas Auer (Force India) 1:20.563 – 54 r
10. Santino Ferrucci (Haas) 1:21.185 – 102 r
11. Max Verstappen (Red Bull) 1:21.228 – 58 r
12. Gustav Malja (Sauber) 1:21.503 – 108 r

(foto: mclaren.com)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?