Home > #Hoofdnieuws > Stilaan reeks groten namen voor Zolder

Stilaan reeks groten namen voor Zolder

De afgelopen dagen zijn er weer wat namen gevallen voor de 24 Uur van Zolder. Stilaan krijgt de deelnemerslijst vorm, al is het koffiedik kijken hoeveel wagens er exact zullen zijn. Houdt Circuit Zolder de lijst angstvallig geheim omdat er minder bolides dan verwacht zijn of is er een andere reden waarom de pers niet ingelicht wordt? Wordt vervolgd…

Hoe dan ook we maken ons op voor een editie met mooie namen, dat is zeker. We trachten een eerste blik te werpen op de favorieten.

Wie er niet bij zal zijn, is Laurens Vanthoor, die als Porsche-rijder nochtans hier en daar onderdak hadden kunnen vinden. Ook Bas Leinders start dit jaar niet in Zolder.

Armada Porsche

Wel van de partij is uiteraard Laurens’ broer, en Le Mans GTE AM-winnaar Dries Vanthoor. Hij doet het met de MExT Porsche, samen met de broers Koen en Kris Wauters en Xavier Stevens. Uiteraard zitten zij op een Porsche 911 GT3 Cup. Nog twee degelijke Duitse bolides zien we bij Belgium Racing. In de eerste wagen zijn er Kenneth Heyer, Dylan Derdaele, Marc Goossens, Peter Hoevenaars en Louis Machiels, terwijl we in het twee exemplaar Jaap van Lagen, Pedro Bonnet en Glenn Van Parijs zien, met nog één of twee bijkomende namen.

Ook Speedlover en GHK Racing doen het met Porsche, waarbij Freddy Loix de grote naam is in het team van Guy Verheyen. Ook Kumpen en zijn acolieten starten in de marathon van Zolder in principe in een 911, in plaats van de Wolf GB08. Echter PK Carsport heeft dat nieuws nog niet officieel aangekondigd. Uiteraard is ook Kronos Porsche centre met de auto van onder meer Didier Van Dalen en Fred Bouvy in Limburg aanwezig.  Mogelijk duikt hier of daar nog een Porsche 911 op. In de klasse van de diverse Porsche is er ook de Mustang van Tom Boonen.

De prototypes

Van de zijde van de protypes weten we dat er minstens vier merken aanwezig zullen zijn. Het Franse Ligier is er weer bij dankzij het Zwitserse T2 Racing Switzerland, maar wie daar rijdt is nog niet geweten. Wolf komt dan weer uit Italië, met de auto van de familie Pampel, waar we ook Ivan Bellarosa zien. Radical zouden we uiteraard ook moeten zien en dan zijn er nog minstens drie Norma MF20, van uiteraard McDonald’s Racing (Fred Vervisch), Deldiche (Sam Dejonghe) en DVB RACING, waarbij dat laatste team met Jeffrey Van Hooydonk en Wolfgang Reip een knappe bezetting heeft.

Hoe dan ook, het kransje Vlaamse topnamen oogt al goed en ook in de andere divisies verwachten we ons nog aan mooi volk, denk maar aan Steve Vanbellingen, Nico Verdonck en Stéphane Lémeret.