Home > #Hoofdnieuws > Van GP Duivelsberg naar GP Trois Rivières

Van GP Duivelsberg naar GP Trois Rivières

Komend weekend is er, zoals ondertussen de traditie het begin augustus wil, rallycross op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Maar nu RCE (Rallycross Challenge Europe) begin dit seizoen werd geannuleerd en de absolute WK en Europese top in Maasmechelen reeds enkele jaren niet meer te gast is, werd er een “GP Duivelsberg” in het leven geroepen. Die GP is een wedstrijd die losstaat van welk kampioenschap dan ook en over twee wedstrijddagen wordt uitgemaakt wie zich in zijn/haar klasse winnaar van de GP mag roepen. De wedstrijd staat open voor de regionale en (inter)nationale licentiehouders en dat resulteert dan ook in een bonte mix van rijders en wagens die ongetwijfeld voor spektakel zullen zorgen komend weekend, van enig klassement hoeft immers niemand wakker te liggen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, voor amper 10 euro krijgt u een gans weekend autosportplezier waarbij de eerste vrije trainingen reeds gepland staan zaterdagochtend omstreeks 8u30. In de namiddag zijn er de eerste twee van vier heats en de actie wordt verder gezet op zondag met de laatste finales voorzien omstreeks 16u30 die zondag. Voor de meest recente inschrijflijst (inschrijvingen zijn geopend tot en met maandag 31 juli) verwijzen u graag naar de site van het Duivelsbergcircuit zelf.

WK: de achtste manche in Québec
Hetzelfde weekend vervolgt het WK Rallycross het kampioenschap in Canada. Het WK vormt daar een onderdeel van de GP Trois Rivières. Dit weekend vormt rallycross de headliner en een weekend later is er Nascar op het circuit nabij Québec. Johan Kristoffersson zal er met zijn VW Polo een voorsprong van 31 punten op teamgenoot Petter Solberg verdedigen. Nu het WK net over halfweg is moet de verzamelde concurrentie onder leiding van Mattias Ekström (Audi), voorlopig derde, dringend op zoek naar een schitterend resultaat om de voorsprong niet te zien vergroten. Bij Peugeot (Sébastien Loeb en Timmy Hansen)  en Ford (Ken Block en Andreas Bakkerud) wachten ze voor dit jaar nog steeds op een eerste overwinning.

RX2: De Ridder in Canada
De RX2-rijders volgen de WK-collega’s naar Canada en bereiden zich voor op hun vijfde ontmoeting van 2017 en daarbij zien we ook onze landgenoot Guillaume De Ridder. Dat is een mooie beloning voor zijn prima resultaten tot dusver met als uitschieter zijn tweede plek in het Zweedse Höljes. Dat resultaat katapulteerde de Belg naar een voorlopige derde plek in de rangschikking waarbij onder meer zijn team JC Raceteknik er mee voor zorgde dat De Ridder dit jaar reeds aan de slag mag in Canada. Meermaals gaf De Ridder, die dit jaar pas voor de eerste maal in rallycross uitkomt, reeds aan dat normaliter enkel de Europese wedstrijden worden betwist. De Fransman Cyril Raymond en de Brit Dan Rooke bezetten de eerste twee posities voorlopig en in Canada zal ook de Fransman Guerlain Chicherit, ook Supercar-rijder, de RX2-rangen vervoegen.

(Foto: FIAWorldRallycross/IMG : Canada 2016)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium