Home > #Hoofdnieuws > Naar GT4 kampioenschap in ons land?

Naar GT4 kampioenschap in ons land?

In Spa-Francorchamps hebben dit weekend gesprekken plaatsgevonden tussen SRO en Circuit Zolder over de organisatie van een Belgisch GT4 kampioenschap, met ingang al van 2018, dat heeft de redactie van één van de betrokken partijen vernomen. De gesprekken vonden zaterdagochtend plaats.

De opzet zou zijn om de GT4 in de bestaande Belcar Endurance te integreren, uiteraard niet als topklasse, maar als onderdeel van het bestaande kampioenschap met prototypes en GT’s. De opzet is om de GT4 op een natuurlijke wijze te laten groeien. Nadeel is uiteraard dat er vooral op Zolder zal gereden worden en dat de GT4 niet vooraan zal strijden voor de zege, vreemd voor een klasse met splinternieuwe en schitterende racewagens.

© Foto Chris Schotanus