Home > Circuit > In een notendop: F1 – F2 – GP3

In een notendop: F1 – F2 – GP3

Het blijft verbazend dat de McLarens in goede vorm blijken te zijn, aangezien de Honda motor, op zijn minsts gezegd…apart klinkt. Maar een 8ste en een 6de positie in de afsluitende vrije trainingen op een zinderend warme Hungaroring stemt iedereen bij McLaren hoopvol. Bovendien was 1:18.638 ook nog eens een tijd waarmee “onder de mensen” kon worden gekomen. De Ferraris van Vettel (1:17.017) en Raikkonen (1:17.492) domineerden met ruim een halve seconde voorsprong op Bottas.

Felipe Massa (Williams) voelde zich sinds gisteren wat ziekjes, leed aan duizelingen, en besloot na de derde training om het Hongaarse weekend niet verder af te werken. Reserverijder Paul Di Resta zal hem vervangen.

Jack Aitken haalde vanochtend de pole voor race1 van de GP3 op de Hungaroring. Hij was sneller dan zijn ART teamgenoten, de favoriet George Russell en de Japanner Nirei Fukuzumi.

In de F2 was er weinig opheldering omtrent het geval met het differentieel van Leclerc. “Eerder een administratief probleem”, zei men bij Prema. “De fiche klopte niet met de materiaalkeuze, maar daar kon geen voordeel uit worden gehaald.” Wel vreemd dat er een non conformiteit werd vastgesteld bij de man die het ka;pioenschap met kop en schouders domineert. “Waarom zou je zoiets doen als er geen voordeel mee samenhangt?” was de opmerking die bij enkele andere teams op tafel werd gegooid…

(foto: mclarenf1)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?