Home > #Hoofdnieuws > De cijfers van Pirelli op de 24 Uur van Spa

De cijfers van Pirelli op de 24 Uur van Spa

Pirelli heeft tijdens deze Total 24 Hours of Spa een belangrijke taak als bandenleverancier. Hun manager van de activiteiten op het circuit Matteo Braga ontving ons en gaf ons heel wat stevige informatie, waaronder deze opvallende cijfers:

Pirelli is naar Spa gekomen met 24 trucks. Daarvan zijn er trucks die instaan voor de Lamborghini Super Trofeo. In die trucks zitten alles samengeteld zo’n 13 000 banden, waarvan 3 000 enkel voor de Super Trofeo.

112 Pirelli-werkkrachten kwamen mee naar Spa, waarvan 57 technische medewerkers zijn.

Er zijn types banden, een soort voor droog weer en een soort voor regenweer. Die banden komen in groottes. Alle wagens in de 24 Uur rijden met dezelfde grootte achterwielen. Porsche rijdt met kleinere banden vooraan.

De Blancpain GT Series is voor Pirelli de nummer om hun merk te promoten, en niet de Formule 1. “De wagens die hier rijden, worden ongeveer in dezelfde vorm verkocht. Dat is puur commercieel gezien heel positief”, aldus Braga.

Foto © SRO

You may also like
Spa 24: impressie van de eerste testdag
Total Spa 24: stemmen na de race
Total Spa 24: race gedomineerd door neutralisaties
F1: Leclerc snelst op tweede testdag