Home > Circuit > Resultaten voorprogramma 24 Uur

Resultaten voorprogramma 24 Uur

Om 14.25u werd de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo gereden in Spa. In de Pro-categorie won Antonelli Motorsport (Spinelli-Grenier), Imperiale werd tweede (Cecotto-Postiglione) en GDL (Axcil-Breukers) volgt in het rijtje. De eerste Belgen in de uitslag zijn Niels Lagrange en Pieter Vanneste. Zij staan pas op de 18e plaats, door een drive through na een snelheidsovertreding in de pitlane. Forest Racing (Vleugels-Van Uytsel) eindigde op de 25e plaats.

In de Peugeot 308 Racing Cup heeft de Fransman Julien Briche van JSB de eerste race gewonnen. De top drie wordt verder aangevuld door Briches landgenoten Jimmy Clairet (Pussier) en Nicolas Milan (Milan Competition). Onze landgenoot Fred Caprasse (GPA Racing) werd vierde, twee plaatsen voor Matthieu De Robiano (DRM). Maxime Potty (JSB) won overtuigend de juniorcategorie en werd vijfde algemeen.

“Het algemene podium was misschien mogelijk geweest, maar in de slotfase maakte ik te veel kleine foutjes en was het rubber naar de haaien”, vertelde de 17-jarige TCR-rijder aan de voet van het podium. “Mijn wedstrijd was overigens niet zonder incidenten, want in de openingsfase werd ik aangetikt door een concurrent en even later tikte ik zelf Amaury Richard aan. De wedstrijddirectie vond dat ik niet in de fout ben gegaan en dat is volgens mij ook het juiste oordeel.”

De zege in de Qualifying Race van de Blancpain GT Sports Club was voor de Italiaanse veteraan Piergiuseppe Perazzini (AF Corse Ferrari), die meteen ook de bloemen in ontvangst mocht nemen voor de zege in de Iron Cup van het amateurkampioenschap. Onze landgenoot Patrick Van Glabeke (AF Corse Ferrari) reed naar de bronzen medaille, terwijl Angelique Detavernier crashte in haar Audi R8 LMS GT3 van ComToYou Racing. De GT Sports Club opent morgen om 9.15u de debatten met de kampioenschapsrace over veertig minuten.