Home > Electric > Formula E klaar om New York in te nemen

Formula E klaar om New York in te nemen

De Formula E gaat aan de slag in New York City voor de 9de en 10de ronde van het seizoen 2017. Het circuit van 1.9 km werd uitgelegd in Brooklyn, langs de Cruise Terminal aan de havendokken.

Sebastien Buemi en José Maria Lopez zijn afwezig, beiden rijden in de WEC op de Nurburgring. Pierre Gasly neemt het over van Buémi, Alex Lynn stapt in bij DS Virgin. In de vrije trainingen zette Lynn onmiddellijk een besttijd neer.
De tweede vrije training zag problemen voor Lucas Di Grassi terwijl grote concurrent Rosenqvist de besttijd zette.

Tijd voor de serieuze zaken met de eerste kwalificatiesessie en de Super Pole, die toekwam aan … Alex Lynn! De Brit ging voor aan Daniel Abt, Jean-Eric Vergne (Techeetah) en Sam Bird (DS Virgin). Onze landgenoot Jerome d’Ambrosio eindigde op een 5de stek en Lucas Di Grassi, de man die hier de beste zaak kan doen in afwezigheid van Buémi, staat op een teleurstellende 10de plaats.

Di Grassi moet nog 32 punten ophalen in de tussenstand van het kampioenschap maar kan, in afwezigheid van Buémi hier als leider vertrekken naar de afsluitende twee races in Montreal, Canada. “Het is wel duidelijk”, stelde Di Grassi. “Als ik het kampioenschap wil dan moet ik alle races winnen.” Ook Rosenqvist (17de in de kwalif) heeft nog een mathematische kans op de titel. “Maar realistisch gezien zit dat er niet in”, vertelde de Zweed. “Toch kunnen we ons nu maar beter richten op het kampioenschap. Er staat nog een hele horde klaar om mijn derde plaats over te nemen.”

Afwachten dus wat de wedstrijd brengt. Bij pech voor Di Grassi of Rosenqvist kan Buémi misschien zelfs kampioen worden “bij verstek”. Maar zover zijn we nog lang niet. Eerst moet er nog gereden worden en de kansen dat de eerste E-Grand Prix in New York ook een eerste regenrace zal worden, is zeer reëel!

(foto: fiaformulae)

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama