Home > #Hoofdnieuws > Gematigd optimisme bij Vandoorne

Gematigd optimisme bij Vandoorne

Alonso 8ste en 9de, Stoffel 10de en 16de… En met zelfs 31 afgelegde rondes voor Vandoorne in de 2de vrije training. Maar met 1:31.041 in de ochtend en 1:31.782 in de namiddag bleef Stoffel ongeveer een seconde achter zijn teamgenoot en ver weg van de besttijden van deze vrije sessies: 1:29.106 en 1’28″496 voor de Mercedes van Bottas.

Maar goed, het programma werd doorlopen en er bleef zelfs tijd over voor wat pitstop-oefeningen. Morgen kan er verder gezocht worden naar de setup aanpassingen, die op een vlak circuit als Silverstone zeer precair liggen. En de kwalificatie kan de moeite worden want in Engeland zal Hamilton willen winnen maar uit deze eerste vrije sessies bleek dat zijn eigen teamgenoot Valtteri Bottas steeds beter in zijn eigen kansen begint te geloven.

Stoffel Vandoorne houdt ook van Silverstone: “Het is een leuk circuit, zeer snel en soms heel tricky, zeker aan het begin van het rondje. Op het binnenterrein, heb je dan weer een andere benadering nodig en een stabiele wagen die goed reageert. In de GP2 stond ik tweemaal op het podium in Silverstone. Ik hop dat ik er een positief weekend van kan maken en dat het allemaal vlot verloopt. De wagen voelt goed aan en we boeken zeker vooruitgang. We moeten dat nu nog kunnen tonen tegenover onze fans”, liet Stoffel weten op de McLaren website.

(foto: mclaren)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?