Home > #Hoofdnieuws > BK Rallycross opnieuw naar de Duivelsberg

BK Rallycross opnieuw naar de Duivelsberg

Volgend weekend opent het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen opnieuw de deuren voor het BK Rallycross. Dat vindt plaats op zondag 16 juli, een dag nadat de regionale (VAS) rijders het asfalt opgewarmd hebben. Het is na wedstrijden op de Duivelsberg (opener in maart), te Mettet en in Buxtehude reeds de vierde wedstrijd tellende voor het Belgisch kampioenschap rallycross.

Zo’n 60 namen prijken op de deelnemerslijst waarbij de klasse Supernationals onder 2000cc opnieuw de kroon spant. Het is Steve Volders die hier met zijn Touringcar-Fiesta met het maximum der punten (60 stuks)  aan de leiding staat. Volders liet dit jaar ook Europees reeds enkele mooie resultaten optekenen waarbij de tweede plek in het Britse Lydden het meest in het oog springt. Kurt Lambers volgt met zijn BMW met 36 punten reeds op respectabele afstand. Toch kan het in deze klasse alle kanten op met een tiental potentiële winnaars, zo gaf Danny De Beuckelaer nog aan bij aanvang van het seizoen. De Beuckelaer kende al heel wat pech met de Volvo C30 en miste het seizoensbegin na motorproblemen. In mei leek hij nog op weg naar een Europese finale in Mettet bij de klasse Touringcars, maar daar stak de wedstrijdjury toen een stokje voor. Lukt het deze keer wel voor de Volvo-rijder?

In de klasse Supernationals boven 2 liter lijken we af te stevenen op een heus titelduel tussen Volvo-rijders Kristof Bex (57 punten) en Luc Maris (46 punten). BMW-rijder Stefan Vaesen telt voor aanvang 39 punten. Voor de dagwinst mogen we ook de Volvo C30 van Bert Bosmans niet uit het oog verliezen, Bosmans was nog de primus in de seizoensopener.

Ook de klasse Super1600 oogt dit seizoen mooier dan ooit met ditmaal 12 wagens die aan de start worden verwacht. Daar is het momenteel ergens spannend met regerend kampioen Dennis Remans (Ford Fiesta) die één luttel puntje voorsprong heeft op Steve Otzer met de Saxo. Yves Teelen (Peugeot 208) telt slechts drie punten achterstand op de leider. Davy Van Den Branden zal na winst in de openingsmanche zeker een tweede overwinning willen behalen om de kloof richting de top van de rangschikking te dichten.

En ook de SRX-cup van Ssangyong is weer van de partij. Daarbij zien we Guillaume De Ridder die zeer recent in Zweden nog een eerste podium wist te behalen in RX2. Hij was er al een paar keer dichtbij, maar in het Zweedse Höljes lukte het dan eindelijk. De Ridder kondigde deze week nog goed nieuws aan, hij zal begin augustus in Canada (Trois Rivières) ook de vijfde manche betwisten in de klasse RX2 als supportklasse van het WK Rallycross.

Wie komende zondag geen seconde van de actie wil missen tekent best present tegen 8u30, dan staan de vrije trainingen gepland. Ook de regionale deelnemers beginnen er zaterdag om 8u30 reeds aan.

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium