Home > #Hoofdnieuws > Er wordt gesmurfd tijdens de Total 24 Hours of Spa

Er wordt gesmurfd tijdens de Total 24 Hours of Spa

Herinner u, twaalf maanden geleden gaf het Belgische Speedlover Racing gehoor aan de vraag van SRO, organisator van de Total 24 Hours of Spa, om een wagen in te zetten in de National Group. De Porsche 991 Cup, in legendarische kleuren, met het startnummer #230 was inderdaad een hit op de sociale media en reed de wedstrijd met verve uit. Een jaar later is er nog steeds een National Group in de grootste GT-wedstrijd van de wereld en de Belgen zijn er weer bij en meer dan ooit vastbesloten om een goede indruk te maken.

Er is dus weer een zwart-geel-rood project, met het team van André Van Hoof dat in de wagen uit Weissach ditmaal de Franstalige rijders Pierre-Yves Paque en Grégory Paisse een plek geeft, van Vlaamse kant is er Louis-Philippe Soenen en de Brusselaar Thierry de Latre du Bosqueau maakt het verhaal rond. Deze laatste is de verantwoordelijke van het bedrijf Panini in de Belux, en vandaar ook de opvallende en Belgische decoratie… van de Porsche, met als inspiratiebron één van de laatste succesnummers van het huis Panini, met name de tekenfilm ‘De Smurfen en het Verloren Dorp’. Die kleine sympathieke wezentjes van geestelijke vader Peyo met een wereldwijde bekendheid prijken dus op de Porsche 991 Cup met startnummer… #991!

Het voornaamste is om weer van de partij te zijn tijdens één van de belangrijkste afspraken van de autosport in ons land, met veel internationale uitstraling ook”, leggen de vier rijders in koor uit. “Dankzij Panini, is het tevens mogelijk om een erg Belgisch tintje aan deze operatie te geven en daar zijn wij dan ook terecht trots op. En gezien de DVD van de ‘De Smurfen en het Verloren Dorp’ een dag na de aankomst van de race in de winkelrekken zal liggen, zullen er bovendien ook echte Smurfen op de startgrid van de race staan. We wilden niet onopgemerkt blijven met onze Porsche 911 Cup in het peloton van de GT3-wagens en dat zal, denk ik, ook niet zo zijn.”

Pierre-Yves Paque en Grégory Paisse waren er ook al in 2016 bij en wilden dan ook de editie 2017 voor geen geld ter wereld missen en dat in vergelijkbare omstandigheden. “Vorig jaar pakten we de polepositie in de National Group, maar aan de eindstreep dienden we ons met de tweede plek tevreden te stellen”, gaan de vier heren verder. “Het is dan ook niet moeilijk om onze ambitie voor dit seizoen te kennen: een plek naar voren opschuiven… Met de versterking van Louis-Philippe Soenen en Thierry de Latre du Bosqueau, die veel rijdt en dus een goed ritme zal hebben, weten we dat we een kans maken. en hoe zouden we ongevoelig kunnen blijven voor de vraag van SRO, die maakt dat ook kleinere, Belgische formaties aan de race van de Blancpain GT Series kunnen deelnemen.”

De meeste Belgische van alle Porsche en misschien wel alle deelnemers zal zich dus weer kunnen tonen tijdens de Total 24 Hours of Spa. En dat met heel wat smurfende toeschouwers die van de wagen hun favoriet zullen maken!