Home > VAS > Rallycross > Regionale rallycross strijdt verder op Maasmechelen

Regionale rallycross strijdt verder op Maasmechelen

Voor de vierde manche van het regionale rallycrosskampioenschap gaan de deelnemers opnieuw naar het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Dat was de setting voor de openingsmanche van het seizoen en voor sommigen zal dat een blij weerzien worden na enkele moeilijke races op Glosso.

Klasse A (-1600cc): het Honda strijdperk

Steven Van Nunspeet en de Honda CRX wonnen al op Maasmechelen, en ook op Glosso. Maar in de eerste race op Arendonk, in april, kwam er een einde aan een zegereeks die bijna één jaar duurde! “Ironisch genoeg ging net in die wedstrijd de versnellingsbak stuk. Het was de wedstrijd die ik vorig jaar oversloeg”, vertelde hij, “en aangezien ik sinds altijd als eerste was aangekomen dacht ik dit jaar om toch maar te proberen…” Een drama is het niet maar het betekent dat Van Nunspeet met 10 punten (52 tegen 42) niet de verhoopte voorsprong heeft op de Honda Civic van Jon Remans. En Benny Demandt ligt op vinkenslag met 41 punten. Davy Wijnants en de SEAT Ibiza is de andere winnaar die we dit seizoen al zagen. Maar hij zette zijn joker al in tijdens de openingsrace en moet dus nu dringend en veel punten scoren… bij voorkeur zeges dus!

Klasse B (+1600cc): de BMW Cup…

Bij de zware jongens zal er om de knikkers worden gespeeld. Jonas Kemps opende met BMW E36 met een zege en haalde dankzij ereplaatsen 48 punten en de leidersplaats in de klasse. Maar die moet hij delen met Andy Leysen, die met de BMW M5 in een spiegelbeeld van resultaten aan Jonas eveneens 48 punten op het conto schreef. En Jan Driesen (BMW Compact) volgt met 46 punten, zij het alsnog zonder zege. Johnny Geudens is buiten Kemps en Leysen de andere winnaar van 2017. Maar hij heeft al een schrapresultaat staan en moet dus ook punten halen wil hij nog meespelen in het kampioenschap.

Klasse C (Promotie): krijgt Maeyninckx vrij spel?

Bij het aanstormende talent lijkt Yorick Maeyninckx met de Opel Kadett en 57 punten de beste papieren in handen te hebben. De jongeman schreef al twee zeges op zijn naam en lijkt zich vooral zorgen te moeten maken om Bram Schepens. De Nederlander won in april de race op Glosso in zijn Peugeot 106 en klampt aan met 35 punten. Hij zal echter moeten opletten dat Eddy Vandepas (VW Golf) en Danny Kunnen (Corolla) hem niet de kas van het brood eten. Beide heren staan met 32 punten.

Zaterdag 15 juli zijn alle rallycrossfans dus weer welkom op het Duivelsbergcircuit, op de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen. De inkomprijzen zijn zoals steeds democratisch en er is parkeergelegenheid vlakbij het circuit.

(vas pers)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”