Home > #Hoofdnieuws > Morbidelli heerst in Oschersleben

Morbidelli heerst in Oschersleben

De Duitse omloop was de plaats van afspraak voor de zevende meeting van het seizoen in de TCR international series.
In race1 ging poleman Gianni Morbidelli aan de haal met een onbetwistbare zege op een vochtige piste. De West Coastrijder ging voor aan Daniel Lloyd (Seat Leon) en de Volkswagen van Rob Huff. Bij de Belgen moest Frederic Vervisch, 16de in de qualificatie, achteraan de grid vertrekken wegens een motorwissel op de Audi RS3. Leopard rijder Van Lagen kwam slecht weg en moest zich uiteindelijk tevredenstellen met een 8ste stelling. Vervisch reed een indrukwekkende inhaalrace die hem van de 23ste naar de 10de positie bracht. Aurélien Panis (Honda Civic) eindigde voor Boutsen Ginion op de 15de positie. Jean-Karl Vernay (Leopard-WRT) was betrokken bij een incident en haalde de finish niet

Voor Morbidelli werd het een weekend om in te kaderen want de Italiaan haalde in extremis ook de zege in de tweede race van het weekend na een inhaalmaneuver op Mat’o Homola in de allerlaatste ronde. Op de laagste podiumtrede vinden we Leopard WRT-rijder Jean-Karl Vernay. Frederic Vervisch (Audi RS3 – Comtoyou) besloot op een mooie 6de plaats.

(foto: http://tcr-series.com)

Tussenstand kampioenschap:
1. Vernay 153; 2. Tassi 151; 3. Colciago 145; 4. Comini 141; 5. Oriola 110; 6. Nash 86; 7. Borkovic 82; 8. Morbidelli 77; 9. O’Homola 69; 10. Vervisch 62.

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
TCR Europe: Gilles Magnus enige vertegenwoordiger van RNT