Home > Circuit > In een notendop: GP3 en Formule2 (Oostenrijk)

In een notendop: GP3 en Formule2 (Oostenrijk)

  • De Zuid-Afrikaan Hyman (Campos) scoorde zijn eerste zege in de GP3 series tijdens de 2de race van het Oostenrijkse weekend. Hij vertrok vanop pole en werd niet meer bedreigd. De strijd ging om de ereplaatsen en daar deed de Japanner Fukuzumi (ART) weer de beste zaak. Hij zette de Amerikaan Tveter opzij en haalde de derde podiumtrede. Giuliano Alesi (Trident) haalde de tweede plaats.
  • Fukuzumi blijft aan de leiding van het kampioenschap met 54 punten, ééntje meer dan Russell (53). Hubert (38) en Lorandi (32) volgen.

 

  • De Rus Artem Markelov (Russian Time) haalde de zege in de tweede race van de Formule 2 in Oostenrijk. Hij vertrok vanop pole en bleef autoritair aan de leiding in een van incidenten doorspekte race waarin o.a. puntenleider Leclerc (Prema) van de baan ging. Albon (ART) werd tweede en Rowland (DAMS) derde. Luca Ghiotto reed een indrukwekkende inhaalrace en ging van 14de naar de 4de positie.
  • In het kampioenschap blift Leclerc met voorsprong aan de leiding met 151 punten, voor Rowland (103) Markelov (99), Latifi (72) en Ghiotto (66).

Zowel de GP3 als de Formule 2 rijden beiden reeds volgende week hun volgende race, tijdens de Grand Prix van Engeland in Silverstone.

(foto: gp3series.com)

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)