Home > Circuit > In een notendop: Britse GT – Creventic

In een notendop: Britse GT – Creventic

  • Het werd een wisselwerking in de manches voor de Britse GT op Spa-Francorchamps. De eerste kwalificatie zag een pole voor Rick Parfitt en Seb Morris in de Bentley van Parker Racing team, maar de winst in race 1 ging naar de Lamborghini Huracan van Barwell racing met Phil Keen en John Minshaw.
  • Race 2 dan waar de Lamborghini Huracan van Barwell racing vanop pole mocht vertrekken maar de zege zag gaan naar … Team Parker Racing. Het was evenwel deze keer de Bentley van Callum McLeod en Ian Loggie die met de grootste beker naar huis mocht.
  • De WRT Audi R8 LMS van Stuart Leonard en Alain Ferté werd in beide races tweede in de rangschikking.

(foto: britishgt.com)

24u Misano

  • De CWS Ginetta G55 GT4 van Colin White/JT Coupal/Nick Adcock/Patrik Mathiesen, vertrok vanop pole voor de eerste editie van de 24u van Misano in het 24 Touring Car Endurance kampioenschap van organisator Creventic. Het Belgische aandeel wordt verzorgd door de Semspeed Peugeot 308 Racing Cup van Lambert-Dupont-Semoulin-Semoulin en de BMW M325i Racing Cup van QSR Racing school met Jimmy de Breucker-Timmers-Gillion-van Haeren. Die mochten respectievelijk starten al voorlaatste en laatste in het veld van 12 wagens.
  • Met nog 14 uur te gaan leidt de Seat LCR TCR V3 DSG van Red Camel-Jordans nl. De Semspeed Peugeot werd ondertussen al naar de 5de plaats geleid, de BMW van QSR Racing school volgt op de 7de plaats

 

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
Autosport: de stand van zaken
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie